KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ve eşi Selma Ünlüer, KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İ. Ersin Akıncı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcı, Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören öğrenciler ve Avşar Kampüsü Artı Bir Sokağında ikamet eden çocuklar ile aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, protokol konuşmaları ile devam etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. İ. Ersin Akıncı yapmış olduğu konuşmada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu çocuklara yaşatmak için güzel bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek “Başta  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusal egemenliğimizin kazanılmasında ve korunmasında katkıları olan herkese minnetlerimi sunuyor, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt ise “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ulusal egemenliğimizi ve TBMM’nin açıldığı tarihi simgelemektedir. Bu anlamlı günde geleceğimizin teminatı çocuklarımızın neşesi ve ruhu ile egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın kıymetini bir kez daha idrak ediyoruz. Atatürk’ün çocuklara olan inancı ve onlara duyduğu güven bugün de bizlere yol gösteriyor.

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak çocuklarımızın eğitim, sağlık, mutluluk, temel hak ve hürriyetlerinin korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Onların bu ülkenin geleceğine yön verecek bireyler olarak yetişmelerini sağlamak en büyük amacımız. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım.” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Gönüllülük Ekibi öğrencileri İrem Ekiz ve Abdulbaki Kaşık’ın koordinatörlüğünde hazırlanan zeybek gösterisi, roman dansı, erik dalı oyun havası, halay ve ritim gösterileri salondaki izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Gönüllülük Ekibi adına konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Eğitim Fakültesi öğrencisi Şuheda Yalçın, KSÜ Eğitim Fakültesi Gönüllülük Ekibinin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerden bahsederek “3 yıl gibi kısa bir sürede gerek ilimizde gerekse il dışında 200’den fazla gönüllülük faaliyetini yerine getirmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Bu gün topluluğumuzun son etkinliği. Bu anlamlı etkinliğimizle sizlere veda edeceğiz. Bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Dj performansı ile devam eden etkinliklerde dans edip şarkılar söyleyen öğrenciler, palyaço gösterisiyle doyasıya eğlendi. Bayraklar, renkli balonlar ve çeşitli süslemelerle donatılan salonda öğrenciler ve öğretmenler, 23 Nisan şiirleri okuyarak, dans gösterileri sergileyerek müzik eşliğinde oyunlar oynadı.

Etkinlikler kapsamında Açık Sahne Sanat Akademisi Çocuk Korosunun KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Tekgül ve Hasan Oğuz Canlı’nın şefliğinde hazırlamış olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Konserinde seslendirilen çocuk şarkıları, çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Büyükşehir’in “Engelsiz Otopark” Projesine Jüri Özel Ödülü Büyükşehir’in “Engelsiz Otopark” Projesine Jüri Özel Ödülü

Konserde gelenekselden evrensele bakış açısıyla hazırlanmış bir repertuvarla Muammer Sun, Erdoğan Okyay, Salih Aydoğan gibi önemli Türk çocuk şarkıları bestecilerinin eserlerinden örnekler ile Japon ve Kongo halk şarkılarına uzanan ezgiler seslendirildi.

Konserin ardından KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Ersin Akıncı ve Onikişubat Belediyesi Kültür Müdürü Serdar Yakar, Koro Şefleri Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Tekgül ve Hasan Oğuz Canlı’ya teşekkür ederek ilk mezunlarını veren Açık Sahne Sanat Akademisi Çocuk Korosu üyelerine diplomalarını takdim ettim etti.

Program günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: Melek Özgür