AK Parti’de birçok kademede görev alan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Alper Akbaş, Onikişubat Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Kahramanmaraş’ta Açılacak Olan HG Hospital Tasarımı Dünya Derecesi Yaptı Kahramanmaraş’ta Açılacak Olan HG Hospital Tasarımı Dünya Derecesi Yaptı

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, yaptığı konuşmasında; “Biz zaten Alper Bey ile partimizde birlikte çalıştık, halen de Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak hizmet etmekte.

Asrın felaketini yaşayan şehrimizi ayağa kaldırmak için belediye başkan aday adaylıkları başvurusunu çok anlamlı buluyorum. Çünkü zorlu bir süreç, böylesine zorlu bir göreve talip oldukları için Alper Bey ve diğer aday adaylarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Alper Akbaş da, asrın felaketini yaşandığı bir şehirde mütevazı bir başvuru yapmayı tercih ettiğini belirtti ve hizmete talip olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından İlçe Başkanı Kara’dan başvuru alındı belgesini teslim aldı.

ALPER AKBAŞ KİMDİR?

Eğitim ve İş Hayatı;

1980 yılında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde doğdu.

İlk ve ortaöğrenimini Elbistan İlçesinde tamamladıktan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümde Lisans eğitimini bitirdi. (1999-2003). 

Yüksek Lisans Eğitimini, İstanbul Teknik Üniversitesinde 2005 yılında bitirerek Hidrolik ve Su Kaynakları Mühendisi Unvanını aldı. Yüksek Lisans Tezi olarak "İstanbul Su Kaynakları ve Melen Projesi İncelenmesi" adı altında tez çalışması yayınladıktan sonra; 2005 yılında askerlik görevini tamamladı. 2002 yılında Kahramanmaraş Onikişubat ilçesine yerleşmiş bulunan ailesinin yanında iş hayatına başladı. 2020 yılında evlenerek Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde ikametini sürdürmeye devam etmektedir.

Mesleki kariyeri;

İş hayatına 21 yıldır yaşadığı Kahramanmaraş’ta devam etmektedir. Çalıştığı ve tamamladığı başlıca projeler şu şekildedir;

Kahramanmaraş Karasu İçme Suyu inşaatı - saha mühendisi ve idari koordinatör olarak başlayarak Kahramanmaraş’ın içmesuyu teminini başarılı bir şekilde getiren ekibin bir parçası olarak şehrine hizmet etti  ;

Kahramanmaraş Ilıca Sarıgüzel Barajı Gövde Dolgusu inşaatı ve Hacınınoğlu Barajı ulaşım yolları başta olmak üzere çok sayıda DSİ baraj gölet ve taşkın koruma projelerini tamamladı.

Diğer taraftan inşaat yüksek mühendisi olarak okul inşaatları, sağlık tesisleri, yol inşaatları yapım işlerini ve çeşitli kurumların proje işlerini tamamladı. Özellikle altyapı işleri konusunda uzun yıllardır sektörde hizmet veren ve aile şirketleri olan inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktadır.

Siyasi Kariyeri;

2004 mahalli idareler seçimlerinden bu yana tüm seçimlerde partinin çeşitli kademelerinde görevler alarak seçim kampanyalarında çalıştı. 2014 yılı Ocak ayından 2015 yılı Aralık ayına kadar Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği ve ilçe Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

2019 yılında yapılan "Mahalli İdareler Seçimi" sonucunda Kahramanmaraş Büyükşehir  

Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi.

2019-2023 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonunda görev yapmaktadır.

Editör: Haber Merkezi