Bugün Siyaset yazmayacağım !

     Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce geliyormuş, iyi ince ince gelsin iyi iyi konuşsun, ne yapalım.. sadetle mutlulukla uğurlayalım..

     Milletvekili adayları çarşı Pazar, ev, mahalle toplantıları ile oy isteyeceklermiş isteyi dursunlar.. Bugün gündemimizde siyaset yok.. vekil adayı takibi hiç yok..

     Olsa da iyi hoş : siyasetin tadı yok ki !..

     24 Eylül , “24 haziran değil “,  2017 Almanya da seçim, Engela Merkel’ yüzde 32 ile 4. Defa kazanarak ülkesini yönetmeye devam ederken, seçime katılma oranı yüzde 55 civarında kaldı.. bir sorun yok ülkesini yönetmeye devam ediyor, Demokrasi olgusu var..

     Bizde de 24 Haziran 2018 Pazar günü yani önümüzdeki Pazar günü sandık başına gideceğiz ama , galiba seçime katılma oranı bir hayli düşük olacak gibi duruyor ki , burada en büyük oy kaybı CHP seçmeninden bekleniyor..

     Telefonu kapatanlar tatile kaçtılar bile..

     AB ülkelerinde en yüksek seçime katılma oranı Belçika ve Türkiye de , diğer ülkelerin tamamı bizim altımızda yüzde yüzde 87 ile yüksek katılım var.. AB ülkelerinde yüzde 50 altına düşen yerler var..

     Siyaset yazmayacağım dedim, demesine de , bu siyasetin tadı olmadığı için söyledim..

     Güzel bir Ramazan ayı geçirdik, yatarak uyuyarak oruç tuttuk, 3 günde doya doya bir bayram yaşadım.. kapı çalarak ziyaret yaptım, telefon ile ulaşmaya çalıştım, gönüller almaya gayret gösterdim.

     Şehir içinde ki seçmen analizi ve köy seçmeni analizini yaptım..

     Şehir merkezindeki seçmen: Sandıklara gidip , gitmemekte kararsız,,

     Köy seçmeni ise sandıklara giderek: Ak Ak demeye hazırlanıyor..

     CHP’li seçmen ise : kıştan rezervasyonu yaptırdığı oteline gitmek için gün sayıyor..

     Yazlık: sahilde evi olanlar oraya doğru yola Bayram da çıkarken, kaplıca, bağ evi olanlar ise şehirden kaçarak bağına dağına gittiğini gördüm..

     Hani birde şu telefonunu kapatarak : iz kayıp ettirmeye çalışanları tanıdım.. bunlardan da çok oy yönünde hayır gelecek gibi durmuyor..

     Bugün siyaset yazmayacağım dedim: Ama gördüğüm o ki , bu ülkenin kaderi Fakir Fukaranın elinde.. onlar oy kullanacak ve seçimini yapacaklar..

     Özellikle CHP’li seçmenlerin son güne kadar değişmez ise : Tatilden taviz vermeyeceklerini görmeye başladım.. seçim hikaye , tatil harika diyorlar..

     Siyasetin tadı yok, tuzu hiç yok, tatsız, tuzsuz bir siyaset !

     İşin garip yanı: bir gazeteci olarak daha tanışmadığım her halde en az 30 milletvekili adayı var ! kim kimi seçiyor, kim kime oy veriyor oda belli değil..

     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Yenikapı mitingi aslında bir ip ucu vermeye başladı.

     21 Haziran 2018 Perşembe günü ise saat 14 00 de Müftülük meydanında Kahramanmaraşlılarla buluşacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş mitingi buradaki durumu da netleştirecek gibi duruyor..

     Hani söyledim ya : 3 gün dolu dolu bir bayram yaşadım…

     Bayramda biz gazeteci olduğumuz için bize sorulan ilk soru : Hangi parti kaç vekil çıkarır oldu..

     Bizde aynı soruyu kendilerine sorduk:

     Adam MHP’ye oy verecekse : MHP 2, CHP bir Ak Parti 5 vekil çıkarır ! cevabını aldım..

     Adam Ak Partili ise : CHP1 Ak Parti 7 cevabını aldım..

     Adam İP oy verecekse , FETÖ mağduru veya Cemaat kökenli ise : İp 2 vekil çıkarır, CHP bir vekil çıkarır , MHP 1 vekil çıkarır gerisinde ak parti alır !.. cevabını aldım..

     Çok renk vermese de : Ak Parti ve MHP’li seçmen ise : CHP,Ak Parti, MHP vekil çıkarır diğerleri çıkaramaz ! cevabını aldım..

     Bugünkü ismi ile mahalle, halkımız gözünde halen köy olan mahallelerimizdeki hısım akraba ziyaretini yaptım..

     Köy kesimin de : Ak Parti var !

     Herkesin söylediği : Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi kazanır !

     Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in dün İstanbul Yenikapı mitingine gelerek yaptığı açıklamalar çok önemli idi..

     Bu açıklamaları : Ak Parti ve Reise, MHP’ye ek oy olarak döndüğünü görmeye başladım.. öyle sanıyorum bu hafta sonuna kadar Türkiye de anketler alt üst olacaktır..

     Son söz: AB ülkelerinde ki gibi bizde de 24 Haziran da seçime katılım çok düşecek gibi görülüyor.. bugün net göre bildiğim sonuç bu..

     Yazlıkçılar : Tatile başladılar bile , oy kullanmak biz çalışanlara kaldı..

     Bayram bitti , herkese hayırlı çalışmalar, tatilcilere iyi eğlenceler !..

     Çalışmak çok güzel..

     Hayırlı çalışmalar diliyorum..