27 Mayıs darbesi ve Adnan Menderes’in hayatını konu alan belgeseli izledik.. oyun aynı oyun yapmak değil yıkmak..

    14 Mayıs 1950- 27 Mayıs 1960 Türkiye çağ atlatan bir lider , milletin adamı Adnan Menderes, ama o gün halkın üzerine o kadar korku salmışlardı ki dar ağacına giderken kimsenin hıkı çıkmadı, çıkanlar ise cılız kaldı..

    Aslında bugün geniş geniş Merhum Başbakan Adnan Menderes, arkadaşları Hasan Polatkan, Mehmet Fatin Rüştü Zorlu’yu yazmak istiyordum..

    Üç şehidi ve 27 Mayıs darbesinin şehitlerini yazmak istiyordum..

    Ancak : geçen hafta içinde bir haftalık sürede Cumhurbaşkanı adayları nerede ne konuştuğunu  ekrana getirdiler.. toplu bir haftanın özeti olunca çok güzel değerlendirme imkanı buldum..

    Cumhurbaşkanı adaylarını dinledik.. beraber dinlediğimiz arkadaşlar Tayyip demeye başladılar..

    Yanımda bulunan : Tayyip’e oy vermem diyen bir tanıdık, oyum reise demeye başladı..

    Ben önce çok ciddiye ve galiye almadım.. çünkü partisini ve fikrini biliyorum, şöyle bir kulak verdim..  “ Allah aşkına bunlara nasıl oy vereceksin, biri yapıyor , bunlar gelip yıkacaklar, dün Menderes’i idam eden bu zihniyette benden oy yok, benim oyum Reise diye devam etti..

    Bol keseden  atan aday değil: Ben projesi olan adaylar istiyorum, Reis gibi, olmalı, yerli ve milli uçak demeli, otomobil demeli, uzay demeli, teknoloji demeli, dijital çağ ve projeler demeli, bunu reisden kim daha iyi yapacağım derse ben oyumu ona verim !.. var mı bir iyisi ? yok o halde benim oyum Reis !..” diyor..

    Bende Sordum : söylediklerin doğru ama sadece oy vermen için sebep bu mu ? niye Reis ? :” Abi Allah korusun, 25 Haziran 2018 sabahı Tayyip’siz bir Türkiye uyanırsak, ülke çok kötü günler görür, ülke kaosa girer  ve yaşar , Cumhurbaşkanı adayım Tayyip , adamı sevmiyorum ama yine de vereceğim, vekilliği kime verim bilemiyorum, kararsızım, ama Cumhurbaşkanı adayım kesin Tayyip,” diyor..

    Dünü kadar Ak Partiye karşı olan kişileri dinledim:

    Türkiye yerli ve Milli üretim yaparak dünyaya satmak zorunda..

     Savunma sanayi ve yerli üretimi olmayan ülke emir alan ülke olmak zorundadır..

     Tayyip : yerli ve milli sanayi , yerli ve milli üretim diyor, Türkiye’nin kurtuluşu da yerli ve mili üretimde gizli bu sebeple bizim adayımız Reis !..

     Benim gördüğüm: Yıkan Muhalefet, vatandaşın gözünü açarak , neyin doğru neyin yanlış olduğunu bir kere daha göstererek: Halk Tayyip dedirtmeye  başladı.

     Aslında bir anlamda : Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu , Muharrem  İnce , her yaptığı konuşmalarında : “Türk halkı oyunuzu Tayyip”e verin !..” diyor anlayan hızla Tayyip ‘e dönü veriyor.. buda şunu gösteriyor ki : İlk turda iş adam..

     Önceki gün akşam : CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bir televizyon kanalında gazetecilerin karşısına geçerek : Cumhurbaşkanı olduğunda neler yapacağını sıralarken, yıkmak ve durdurmak üzerine politika yapması , Temel Karamollaoğlu ile Merel Akşener’inde aynı dili kullanması halkın gözünü açtı.

     İnce: “ 3. Hava limanı inşaatını derhal durduracağım, ne yerli otomobil o tren kaçtı 20 yıl önce olsa olurdu, yerli otomobil yok !” demesi, vatandaşın yeniden Tayyip demesine sebep oldu.

     İnce’nin 19 Mayıs 29 Ekim de öğrencilere 500 TL vereceğim, Emeklilere Asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban Bayramı da ikramiye vereceğim, vaatlerinin yıkım planları ile hiçbir önemini kalmadığını gören vatandaş : Benim oyum Tayyip’e diyor..

     Şunu açık ve net görmek ve kabul etmek gerek ki : Ak Parti dışındaki kesim Sosyal Medya denilen ve yalan, iftira, hakaret, küfür dolu, bilgi kirliliği ile çöplük olan interneti çok iyi kullanıyorlar ama onun da inandırıcılığı kalmadı.

     Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal: “ 16 yıldır ne söyledik ise , seçim öncesi ne yapacağız diye halkımıza beyanda bulunduk ise çok fazlasını yaptık, yaptıklarımız bugünden sonra yapacaklarımızın teminatıdır,” dedi.

     CHP’nin İP ve SP seçim vaatlerinde PKK ve FETÖ  mücadelesinden hiç söz etmemeleri , barış getireceğiz demeleri ise halkı uyandıran bir başka ayrıntı oldu.

     Birleşik Arap Emirlikleri: BAE , Bize Erdoğan ödünç verin 5 yıl ülkemizi yönetsin, çağrısına vatandaştan: “Size Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener’i verelim Tayyip veremeyiz,! Cevabı sosyal medyada yükselmeye başladı.

     24 Haziran 2018 Pazar gününe kadar vatandaşın : değerlendirmesi devam edecek ve 25 Haziran da Türkiye yeni bir güne uyanacaktır..

     Hayırlı Ramazanlar