Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi’nde 5. Genel kurul heyecanı yaşandı. Kahramanmaraş Onikişubat Expo2023 Konferans salonu Kelebek ve Uğur Böceği Müze Binası’nda yapılan Genel Kurula, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mustafa Buluntu, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Alptekin Yasım, İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Rektörü İsmail Bakan, MÜSİAD Genç Müsiad Genel Başkanı Cahit Ertemel, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Serdar Çiçekci, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Müdürü Murat Bayazıt ve MÜSİAD ailesinden yöneticiler ve üyeler katıldı. Mevcut Başkan Harun Kılıç’ın görev süresinin tamamlanması sonucu tek adaylı gidilen seçimde Genç MÜSİAD’ın yeni başkanı Mehmet Emin Koç oldu.

MÜSİAD EKONOMİNİN YÖNLENDİRİLMESİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞLEV ÜSLENİYOR

Gerçekleştirilen Genel Kurul’da bir konuşma yapan Genç MÜSİAD önceki dönem Kahramanmaraş Şube Başkanı Harun Kılıç, MÜSİAD’ın ekonominin yönlendirilmesinde çok önemli bir işlev üstlendiğini belirterek, “Gerek arama konferansları, gerek çalıştaylar, gerek onların raporlanması, dünya ekonomisinde ne oluyor, hangi krizler kapıda, değişim-gelişim hangi yönde; bu konuda gerçekten kurumsal yapısını çok güçlü görüyorum ve o güçlü yapının da ekonomiye hükümete yön vermede önemli katkılar sağladığını biliyorum. Gençlik yapılanması da olmasa zaten eksik olurdu. Çünkü gelecek gençlerin. Ülkemizin kalkınmasında gençlerimize çok iş düşüyor” şeklinde konuştu.

Başkan Kılıç Konuşmasında şunları dile getirdi; “Türkiye durmadan yoluna devam ederken Bizler MÜSİAD olarak daha çok üretip, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam diyoruz. Dünyada en fazla ittifak gören ve en çok sözü geçen ülkelerin üreterek zenginleşmiş ülkeler olduğuna hepimiz şahidiz. Bu rekabette bizler için Tanıyan bir yara olduğunun açıkça görülmekte. Ekonomimizde faizin etkisini en aza indirecek ya da tamamen ortadan kaldıracak yeni bir sisteme ihtiyacımız vardır. Aynı zamanda dövizin bir yatırım olarak dövme algısından da uzaklaşıp Alternatif yatırım ve finans modellerini hayata geçirilmelidir. Bizler MÜSİAD ailesi olarak üretime, eğitime ve insan gücüne daha fazla yatırım yapılması konusunda görüşlerimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Biz inanıyor ve ümit ediyoruz ki yarınımızda bugünümüzde çok daha iyi olacaktır inşallah. Bu çalışmaların meyvelerini toplayacağımız Bugünlerde elbet çok yakındır. Kahramanmaraşlılar olarak bizler de Yorulmadan, umutsuzluğa kapılmadan, çalışmalarımıza aynı kararlılıkla kanaatinde devam etmeliyiz, devam etmek zorundayız. Kentimizin sürekli büyümesi ve gelişmesi için sivil toplum kuruluşlarına, sürekli destek olarak önünü açmaya, birlik ve beraberlik içerisinde iyi bir daha da ileriye taşımaya gayret gösteren değerli bürokratlarımıza, siyasetçilerimize, iş insanlarımıza, iş dünyasını kıymetli genç kardeşlerimize huzurlarınızda bir kere daha şükranlarımı ifade ediyorum. Tüm üyelerimize teşekkür ediyor, ahirete intihal etmiş üyelerimizi de Cenabı Hak’tan rahmet dilerim. Geleceğini geçmişten aldığı güç, gurur ve ilhamla şekillendirme şuuruyla hak yolunda bir an olsun durmadan, yılmadan ve yorulmadan, bıkmadan ve usanmadan bizim de birlikte alan tüm MÜSİAD ailesine, manen destek olan herkese de şükranlarımı sunuyorum. Yeni yönetim kurulumuzun özellikle Kahramanmaraş’ımıza genelde ülkemize ve tüm İslamlığa hayırlar getirmesini Böyle bir mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak bu sevgileri bizlerle paylaştığınız için canlar ve gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Hepiniz Allah'a emanet olun” ifadelerini kullandı.

YENİLEŞEMEYEN HER KURUM YOK OLMAYA MAHKÛMDUR

Genç MÜSİAD Genel Başkanı Cahit Ertemel, “Yenileşemeyen her kurum yok olmaya mahkûmdur. Yenin takipçileri Genç MÜSİAD’lılar da sorumluluğunu bilmeli, yükü üstlerine almalı ve çalışmalıdır. Genç MÜSİAD olarak değişen ve dönüşen dünyaya hızlı bir şekilde adapte olmamız gerektiğini, ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına fayda sağlayacak vizyonu hep birlikte oluşturmamız gerektiğini iyi bilmeliyiz” diye konuştu.

Genel Başkan Ertemel, Kahramanmaraş’ın Gençlerine güvendiğini en kısa zamanda Kahramanmaraş’ın yeniden filizlerinden doğacağını ifade ederek Kahramanmaraşlı Gençlerden MÜSİAD Ailesine geniş katılım beklediğini sözlerine ekledi. 

MÜSİAD İNSANLARIN DEĞİL, İNSANLIĞIN HİZMETİNDEDİR

Balcıoğlu: Mücbir Sebep Uzatılsın Balcıoğlu: Mücbir Sebep Uzatılsın

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da belirttiği üzere MÜSİAD Türkiye ekonomisini amiral ediyoruz diyerek sözlerine başlayan ve MÜSİAD’ın İnsanların Değil, İnsanlığın Hizmetinde olduğunu dile getiren MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Serdar Çiçekçi; “Yani bildiğiniz üzere pandemi, savaşları, ekonomik krizlerle hep beraber yaşadık. Türkiye'nin iş dünyasındaki her Temsilcimiz, İş Adamımız, gençlik teşkilatı olan genç hürriyet olarak öncü kimliğimiz ve görevliler aldığımız günle başlayarak şehrimizi daha güçlü şekilde ayağa kalkması için var gücümüzle çalışacağız. Gücümüzü milli manevi değerlerimiz ve geçmişimizden aday çıktığınız bu yolda her gün kendimizi daha ileri taşıyarak sağlam adımlarla ülkemizin geleceği için bugünümüz gönüllenmek olmadan sürekli ilerleyeceğiz Yeni döneminizde bir tecrübe, bin altından daha değerli bilgi, alnınızda kendini başarılarıyla ittifak etmiş Genç MÜSİAD Teşkilatımızla birlikte el ele vererek var gücümüzle çalışacağız. Güçlü Türkiye için güçlü ekonomi şarttır. Ticaretin farklı alanlarında faaliyet gösteren firmalarımızın ticari olarak büyümesi, şehrimize ve ülkemize sağlaması için bölgesel ve ulusal projeler hayata geçireceğiz. Bu dönemde Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız, üniversitelerimiz ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının desteğini alarak çevremizi milli harekete ayağa kaldıracağız Özetle meselesi memleket olan herkesle varız” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’I HEP BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ

MÜSİAD’ın Kendisinde önemli bir yeri var diyen KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu; “Daha önceki Yıllarda Görev yaptığım MÜSİAD Ailesi büyük bir camia. Bu Camia’nın bir ferdi olmaktan mutluluk duyuyorum. Malumunuz Kahramanmaraş ilimiz 6 Şubat Depremleri ile en büyük yarayı aldı. Birçok Arkadaşımız, Ailemizi kayıp ettik. Onlara Cenabı Allah’tan Rahmet diliyorum. Malumunuz Kahramanmaraş en çok yıkımın yaşadığı şehirlerden bir tanesi. Fakat Kahramanmaraş'ın diğer deprem şehirlerinde kaynak en büyük özelliği Kahramanmaraş bir sanayi kenti olması ve kışlık sanayi yapısına sahiptir. Bugün Birçok konuşmaların filan bunların elinde bazen dile getirdik. Anlatmaya da devam ediyoruz. Kahramanmaraş'ta altı tane organize sanayi bölgesi ve bunun bir tanesi onların sanayi bölgesi. Kahramanmaraş'ın en etkili organize sanayi bölgesi ve depremde de en az şuramız ve yıkımın yaşandığı organize sanayi bölgelerinden bir tanesi. Ve bu aynı zamanda on ikinci büyük organize sanayi bölgesi. Onun haricinde diğer otorite sanayi bölgelerimizde de birçok yıkım ve ağır hasarlar yaşandı. Şu an ilk bina hem iş dünyasının ayağa kaldırılmasıyla alakalı çok ciddi çalışmalar yaptığımız gibi şehirde de bizi ilgilendiren ilgilendirmesin ama her noktada inceleme yapalım. Şehir adına da yapılacak her türlü hizmetlerle birlikte aktif. Kahramanmaraş iki tane sektörün çok ön planda olduğu bir şehir. Birincisi Tekstil bir diğeri ise Mutfak Eşyaları sektörü. Artık Kahramanmaraş bu iki sektörün haricinde çok daha katma değerli bir sektördedir. Depremden sonra Avrupa kararı almıştır. Kahramanmaraş artık Savunma sanayisine de hizmet edecektir. TÜSAŞ Firmamızla da adımızdan sıkça söz ettireceğiz. Burada Önemli iş adamlarımıza ihtiyacımız olacak. Kahramanmaraş Genç İş Adamlarımızla kalkınacaktır” ifadelerini kullandı.

GENÇ MÜSİAD OLARAK KAHRAMANMARAŞ’IN HİZMETKÂRIYIZ

Genel Kurul’da konuşan çiçeği burnunda Başkan Mehmet Emin Koç, “Meslekî birikimi ve çağdaş donanımıyla, işadamı ya da üst seviyede yönetici olma istidadı taşıyan tüm gençlerimizi bu çatı altında buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni ekip arkadaşlarıyla Genç MÜSİAD ismini daha yukarılara taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Koç, “Öncelikli olarak kahraman şehrimizde yaşayan geleceğin daha yaşanabilir bir Türkiye olması için her geçen gün kendini geliştiren sağlam temelli gençlerimizle birlikte öncülük edebilme görevini bana layık gören tüm genç MÜSİAD’lı Kardeşlerime ve büyüklerime şükranlarımı sunuyorum. Benden önce görev yapan tüm başkanlarıma ve yönetim kurulu üyelerine tüm emekleri ve göstermiş oldukları gayretleri için teşekkürü bir borç bilirim. Bayrak değişimi olan bu süreçte biz de yeni ekip arkadaşları olarak Genç MÜSİAD’ın ilkeleri arasında bulunan, gençlerimizin toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürünü geliştirerek, gençliğin sosyal ve ekonomik düzeyini yükseltip, geleneğe bağlı genç ve şuurlu bakışı ortaya çıkarmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Biz Genç MÜSİAD olarak Üniversitelerimizde gerçekleştirmeyi planladığımız eğitim ve istihdam projeleriyle gençliğin yol haritamızda bulunmasıdır. Üniversite gençliğinin rol modeli olmak üzere onların profesyonel hayatlarında daha başarı olmaları için öncü olur. Genç kardeşlerimizin girişimci olmaları için onları her türlü projenin hayata geçireceğiz. Genç MÜSİAD Kahramanmaraş olarak şehrimizde yaşayan, toplumun kültür değerlerine, ticaret ahlâkına bağlı ve saygılı; çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip; ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen; meslekî birikimi ve çağdaş donanımıyla, işadamı ya da üst seviyede yönetici olma istidadı taşıyan tüm gençlerimizi bu çatı altında buluşturmayı hedefliyoruz. Genç MÜSİAD olarak bu dönemde sadece iş dünyasının değil, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Yeni dönemimizde de hiç durmadan çalışan, sağlam adımlarla sürekli ilerleyen kendinden söz ettiren Genç MÜSİAD ailesi olarak bizim mürşidimize, ülkemize, şehrimize hayır ve bereket getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi