Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Yaklaşık 40 bedensel engelliye tekerlekli sandalyenin de verildiği etkinlikte konuşan Dulkadiroğlu Belediyesi Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci, her konuda engellilerin yanında olduklarını hatırlattı.

Belediye olarak her türlü projede engellileri gözettiklerini aktaran Başkan Kahveci, engellilere yönelik bir çok pozitif ayrımcılığa da imza attıklarını aktardı. Başkan Kahveci, bu özel programda yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Dulkadiroğlu Belediyesi olarak şehrimizde bulunan engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarını olması gereken notaya taşımak adına bir dizi çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmalar belirli bir gün ya da hafta ile sınırlı değildir.

Engelli kardeşlerimizin 365 gün engelli ve sürekli olarak dezavantajlı durumda olduklarını biliyoruz. Bu nedenle engellilerimize yönelik hizmetlerimizin sürekli ve sürdürülebilir olmasına özen gösterdik ve engelliler danışma masası kurduk. Burada hizmet veren arkadaşlarımızın da sizden biri olmasına ve sizlere sunacak hizmetlerin ivedi bir biçimde gerçekleştirilmesine dikkat ettik. Yansımasına sizlerde şahit oldunuz. Çeşitli mekanlar da çok çeşitli tedbirlerle engelli kardeşlerimize yönelik hizmetler sunduk. Sunmaya da devam ediyoruz. Her bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğu gerçeğinden hareketle; sevgi ve kardeşliğimiz her engeli aşar diyorum. Bu akşam sizler için bu programı organize eden Dulkadiroğlu Belediyesi engelliler-çözüm masasına ve değerli çalışanı Oktay kardeşimize teşekkür ediyorum. Belediyemizin, engelleri aşmak adına verilen her türlü mücadeleye tam destek sağlayacağını ifade etmek istiyorum. Sizleri ve ailelerinizi en kalbi duygularla selamlıyor, saygılarımı sunuyorum."



Programa Kahramanmaraş'ta bulunan engelli dernekleri ve aileleri katıldı. 






Editör: Haber Merkezi