İçişleri Bakanlığı; Kahramanmaraş’ta 2 vali yardımcısı ve 5 kaymakam ile il hukuk müşavirliğine yeni isimler atadı.

Resmi Gazete’nin bugünkü (1 Aralık 2016 tarih ve 29905 sayı) nüshasında yayımlanan 2016/861 sayılı İçişleri Bakanlığı Atama Kararı’na göre; 616 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. Kararnameye göre, 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yeri değiştirilirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak atandı. 39 kaymakam adayı ise ilk kez kaymakam olarak atandı.

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kararnameyle 616 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. 12 mülki idare amirinin de İçişleri Bakanlığı bünyesindeki görev yerlerinde değişikliğe gidildi. Kaymakam ve vali yardımcılarının görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin Mülki İdare Amirleri Atama ve Yer Değiştirmesi Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararnameye göre, 616 mülki idare amirinin görev yerinde değişiklik yapıldı.

 Kararname ile 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yeri değiştirilirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak görevlendirildi. Ayrıca 30 kaymakam ve vali yardımcısı bakanlık merkez birimlerinde görevlendirildi, 9 mülki idare amiri de diğer görevlere atandı. Kararname haricinde yapılan atamalarla ise 12 mülki idare amirinin bakanlık bünyesindeki görev yeri değiştirildi.

2 YENİ VALİ YARDIMCISI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasını taşıyan Üçlü Kararname ile Kahramanmaraş’ta 3 vali yardımcısı başka görevlere atanırken; yerlerine de 2 yeni vali yardımcısı atandı.

Kararnameye göre; Kahramanmaraş Vali Yardımcılarından Ahmet Turgay İmamgiller, Karaman Vali Yardımcılığına atandı. Kahramanmaraş tarihinin ikinci bayan vali yardımcısı olan Sultan Doğru’nun Espiye Kaymakamlığına atandığı kararname ile Kahramanmaraş’ta bir süre önce görevden alınan vali yardımcılarından Erkan Bulgan da, Yalova Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı.

İstanbul Vali Yardımcısı Faruk Eraslan ile Yalova Vali Yardımcısı Kenan Örten de, yeni kararname ile Kahramanmaraş Vali Yardımcısı olarak atandılar.

3 KAYMAKAM GİDİYOR, 5 YENİ İSİM GELİYOR

Öte yandan kararname ile Kahramanmaraş’a 5 yeni kaymakam atanırken, 3 kaymakam ise başka ilçelere kaymakam olarak atandılar.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Onikişubat Kaymakamlığı görevinden alınan Mustafa Anteplioğlu ile Çağlayancerit Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu’nun yerine yeni atamalar yapılırken; Pazarcık, Andırın ve Nurhak ilçelerinin de kaymakamları değişti.

Buna göre kaymakamların görevden alınmasının ardından vekaleten yönetilen Onikişubat Kaymakamlığına, Konak Kaymakamı Mustafa Çek ve Çağlayancerit Kaymakamlığına da Karabük-Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat atandılar.

Şuhut Kaymakamlığına atanan Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe’nin yerine Şefaatli Kaymakamı Çağlayan Aydın, Beşiri Kaymakamlığına atanan Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak’ın yerine Artova Kaymakamı Haluk Koç ve Güçlükonak Kaymakamlığına atanan Nurhak Kaymakamı Osman Demir’in yerine ise Gölnar Kaymakamı İsmail Pendik atandılar. 

YENİ HUKUK MÜŞAVİRİ

Üçlü Kararname ile Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan,  Kahramanmaraş Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı.

 

 

Editör: Haber Merkezi