İşadamı Ahmet İnce, yaptığı açıklamasında; “Ülkemize ve milletimize yapılan bu darbe girişimini şiddetle kınıyorum. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde savunulamaz. Milli iradenin kazanacağına hep yürekten inandık ve inanmaya devam edeceğiz.

Bu alçak saldırı Başkomutan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve çağrısı ile milletimizin üstün çabası sayesinde bertaraf edilmiştir. 

Milletimiz demokrasimize sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Milli irade bugünümüz ve geleceğimiz için hayati öneme sahip bu çok zorlu süreçten her zaman olduğu gibi haklı ve galip çıkmıştır” dedi.

İş dünyası olarak, üretime devam edeceklerini söyleyen İnce; “Bizler hızla büyüyen ülkemize üretim yaparak, istihdam sağlayarak ekonomimizi canlı tutmaya devam edeceğiz.

Bugüne kadar birçok badireler atlatan ülkemiz, yıkılmadan, dimdik ayaktadır. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülkedir, kimsenin yıkmaya gücü yetmez.

Önümüzdeki süreçte de ülkemizin gelişim göstereceğine, daha büyük ekonomilere sahip olacağına inancım tamdır” diye konuştu.

İnce; “Bu tür menfur olayların bir daha yaşanmamasını temennisi ile vatan uğruna canlarını ortaya koyan demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun… “ diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: Haber Merkezi