KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, KMTSO’da İş Dünyasıyla Buluştu KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, KMTSO’da İş Dünyasıyla Buluştu

TÜİK ve ENAG arasındaki beri farklılığına da değinen Milletvekili Karatutlu:" İktidar her ne kadar sahte verilerle halkı oyalamaya çalışsa da gerçek veriler, çarşı, pazarın halı kötü ekonominin gidişatını gün yüzüne çıkarıyor" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ekim ayında yıllık enflasyon yüzde 61,36 olurken aylık enflasyon yüzde 3,43 oldu. Yurt İçi ÜFE ekim ayında yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 39,39 olarak gerçekleşti. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise 12 aylık enflasyonu yüzde 126,18 olarak açıkladı. ENAG’a göre enflasyon ekimde aylık yüzde 5,09 artarken on aylık artış oranı yüzde yüzde 105,48 oldu.

2 araştırma şirketi arasındaki veri farklılığına dikkat çeken vekil Karatutlu, iktidarın halkı alenen resmi kurumlar aracılığı ile kandırdığını ifade ederek şunları söyledi:" ekim ayı enflasyon verileri açıklandı TÜİK ile ENAG arasındaki veri farklılığı ise yine gözlerden kaçmadı. TÜİK % 61 oranında enflasyon var derken, ENAG %126 dedi. Verilerden anlaşıldığı üzere iktidar, resmi kurumlar aracılığıyla halkı kandırmaya devam ediyor. Fakat iktidar her ne kadar artan enflasyonu gizlemeye çalışsa da vatandaş her şeyi hissediyor ve görüyor. Verilerle saklanmaya çalışan ekonomik kriz, çarşı ve pazarda kendini fazlasıyla hissettiriyor. Otoyol, köprü, vergi, ceza ve harçlara enflasyon sebebiyle fahiş oranda zam gelirken, iktidarın enflasyonu yok gösterecek verileri artık bizlere gülünç geliyor. Halkı göz göre göre kandırmaktan vazgeçin.  A'dan Z'ye her şeye zam yaparken enflasyonun sonuç gösteriyorsunuz, maaşa yapılacak zam tarihi yaklaştığında da enflasyonu düşük gösteriyorsunuz. Madem enflasyon yok o zaman bu zamlarda neyin nesi? Bu halkı daha da mağdur etmeyin. Ya haklıya hakkını verin, ya da o koltukları terk edin" dedi.

Editör: Haber Merkezi