Fuarın açılış törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, üniversite rektörleri ve belediye başkanları ile birlikte KİÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu ve Prof. Dr. Burcu Erşahan katıldı.

Fen Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Serhan Uruş Atandı Fen Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Serhan Uruş Atandı

Kamu ve özel sektörden onlarca firmanın katılım gösterdiği fuarda, KİÜ ile birlikte 20 üniversite stant açtı. KİÜ'de eğitim gören öğrenciler de fuar alanında birebir görüşmeler gerçekleştirerek, iş ve staj imkanları hakkında bilgiler aldı.

KİÜ standını ziyaret eden Rektör Prof. Dr. İsmail Bakan, öğrencilerin kariyer fuarlarına katılımının önemine değindi. Öğrencilerin onlarca firma ile doğrudan görüşme fırsatı bulduğunu belirten Bakan, fuarın verimli geçmesini diledi.

KİÜ olarak fuarda yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Bakan, şöyle konuştu:

“Biz de Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi olarak fuarın açılışına katılım gösterdik. Bilindiği üzere bu fuarda 20 üniversite yer alıyor. Biz de İstiklal Üniversitesi olarak hocalarımız ve öğrencilerimizle birlikte bugün buradayız. Tabi öğrencilerimizin bu tür etkinliklere, bu tür fuarlara katılım göstermesi çok büyük önem arz ediyor. Çünkü Onlarca kurum ve kuruluşun, onlarca firmanın kariyer fuarında yer aldığını biliyoruz. Öğrencilerimiz de bu firmalarla gerek staj konusunda, gerekse mezuniyet sonrası istihdam konusunda görüşmeler gerçekleştiriyorlar. İşte bu nedenle kariyer fuarlarını önemsiyoruz. Fuara katılım noktasında emek veren Kariyer Geliştirme, Araştırma ve Uygulama Merkezi görevlilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Verimli bir organizasyon gerçekleştirilmesini temenni ediyor, başarılar diliyorum.”

KİÜ standında öğrencilere bilgi veren yetkililer, fuarın staj ve iş imkanları açısından önemine dikkat çekti. Öğrenciler de fuar sayesinde sektör temsilcileriyle buluşma fırsatı yakaladı. ORAKAF 23, 23-24 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Editör: Mustafa öz