Kardeş ülke Azerbaycan ile kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmek ve akademik iş birliği ağını genişletmek üzere temaslarını sürdüren Rektör Yasım başkanlığındaki KSÜ Heyeti, bu kapsamda Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

KSÜ Heyetini ağırlayan UNEC Rektörü Prof. Adalat Muradov, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Yasım ve beraberindeki KSÜ heyetine UNEC ile ilgili bilgiler verdi.

Ziyarette bir millet iki devletin mensupları olarak bu münasebeti akademik iş birliği zeminine de taşımanın önemine değinen Rektör Yasım, misafirperverliğinden ötürü  Rektör Muradov ve UNEC Heyetine teşekkürlerini iletti.

İki rektör, heyetlerin bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantının ardından KSÜ ve UNEC arasında yapılacak olan akademik iş birliği protokolünü imzaladı. Protokolde öğretim elemanı değişimi, öğrenci değişimi, ortak araştırma faaliyetleri, uzaktan eğitim ve örgün eğitimle ders etkinligi, seminerlere ve akademik toplantılara katılım, kısa süreli kurs programları düzenlenmesi, yayınlanmış akademik materyallerin ve diğer bilgilerin değişmi gibi akademik iş birliğine ilişkin konular yer alıyor.

Fen Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Serhan Uruş Atandı Fen Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Serhan Uruş Atandı

Toplantı ve imza törenini ardından KSÜ Heyeti, UNEC öğrenci ve mezunları anısına inşa edilen Şehitler Külliyesini de ziyaret etti.

Editör: Melek Özgür