Hazar Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Nuri Kahveci ve Genel Sekreter Ali Rıza Bekler de yer aldı.

Şubat ayında Hazar Üniversitesi heyetinin Kahramanmaraş’a gerçekleştirdikleri ziyarette KSÜ Rektörü Yasım ile Azerbaycan Hazar Üniversitesi Genel Sekreteri Alovset Amirbeyli iki üniversite arasında öğrenci ve personel değişimi, araştırma projeleri, kültürel değişim projeleri, ortak iş birliği programları ve ortak yaz programları gibi konularda çalışmaları öngören protokole imza atmış ve KSÜ heyeti Bakü’ye davet edilmişti.

Her 10 Tıp Öğrencisinden Biri Şiddete Maruz Kalıyor Her 10 Tıp Öğrencisinden Biri Şiddete Maruz Kalıyor

Yapılan iş birliği protokolünün uygulamalarına yönelik gelişmeleri ele almak ve yürütülecek faaliyetlere yönelik yol haritasını belirlemek üzere Hazar Üniversitesine ziyaret gerçekleştiren KSÜ heyeti, burada eğitim gören öğrenciler ile de bir araya gelerek iş birliği protokolünün sağladığı avantajlardan da bahsetti.

KSÜ heyeti aynı zamanda Hazar Üniversitesinde Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hamlet İsahanlı’nın, kendileri onuruna vermiş olduğu konsere de katıldı.

Misafirperverliği için Prof. Dr. Hamlet İsahanlı’ya teşekkürlerini ifade eden KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Bakü’de ve Hazar Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hazar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hamlet İsahanlı’ya ve Rektör Doç. Dr. Iradı Halilova’ya, geçtiğimiz günlerde son sayısı da tamamlanarak yayınlanan Kahramanmaraş ansiklopedisi ve Kahramanmaraş işi ceviz oyma sandığı takdim etti.

Hazar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İsahanlı ve Üniversite Yöneticileri ise Rektör Yasım ile heyetine Azerbaycan’a ait geleneksel el sanatlarının eşsiz örneklerinden hediyeler takdim etti.

Ziyarette, günün anısına toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Editör: Melek Özgür