Asrın Felaketi olarak anılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümünde Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı; “Biz büyük bir ülke, güçlü bir devletiz. Devletimiz felaketin yaşandığı günden bu yana hep yanımızda oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bütün bakanlarımız şehrimizin yaralarını sarmak için seferber oldular. Bugün de burada, yarın da burada olacak, her zaman burada olacak. Bizler de el birliğiyle inşallah sanayimizi tekrar canlandıracağız. Umudumuzu hiç kaybetmedik, gelecekten ümitliyim." dedi.

Depremde kendisi de çok fazla yakınını kaybeden Narlı; “Tüm deprem şehitlerimizi rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun inşallah. Depremin birinci yıl dönümünde sokakta olacağız, dualarla şehitlerimizi anacağız.” dedi.

Mali Mühür Mali Mühür

Dokuz saat arayla yaşanan 2 büyük depremin büyük yıkımlara sebep olduğunu hatırlatan Narlı, yıkıntıların kaldırılmasının kolay olmadığına dikkat çekerek; "Bunların kaldırılmasının devlete maliyeti 100 milyar dolar diyorlar. Bence 100-150 milyar dolar civarında. Yıkım büyüktü ama bu tek başına devletimizin işi değil. Sanayici, esnaf, siyasi, memur, devlet, biz, hepimiz el ele verdiğimiz zaman güçlü oluruz ve bize dayanacak hiçbir şey olmaz." İfadelerini kullandı.

Depremde hasar alan fabrikaların ise yüzde 60’nın tekrar faaliyete geçtiğini belirten Narlı; “Bizim sanayicimiz Kahramanmaraş sevdalısı, ülkesi için üreten insanlardır. Atalarımız nasıl kurtuluş mücadelesinin fitilini Kahramanmaraş’tan ateşlediyse, bizler de ülkemizin kalkınmasında rol alan ekonominin neferleriyiz. Aynı ruhla sanayimizi en kısa sürede tekrar ayağa kaldıracağız” dedi.

BAKAN KACIR’A ZİYARET VERİMLİ GEÇTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a ziyaretlerinden de bahseden Narlı; “KMTSO Başkanımız Mustafa Buluntu, KMTSO Meclis Başkanımız Hanefi Öksüz ile yanımızda Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci, Milletvekillerimiz Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt ve Mehmet Şahin, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’ı ziyaret ettik.

Ziyarette taleplerimizi ilettik ve çok verimli geçti. Yakın zamanda müjdeler gelecek” dedi.

TOMSUKLU OSB’DE SONA DOĞRU

Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi’nin 4 aya kadar tamamlanacağı bilgisini de veren Narlı, “Altyapının yüzde 70’ni tamamladık, 4 aya kadar bitecek inşallah. Daha sonra sanayicilerimizle temel atacağız. Bunun yanı sıra tekstil dışında üretimde çeşitlilikte artacak” dedi.

6 ŞUBAT’TA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAHRAMANMARAŞ’TA

Depremin yıldönümü 6 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta olacağını ve müjdeler vereceğini belirten Narlı; “Tomsuklu OSB ile ilgili yeni müjdeler var. Müjdeyi Sayın Cumhurbaşkanımız verecek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi