O bir öğretmen çocuğu ve 12 yaşında bir çocuk..

Hırsızlık yaptı veya yapmadı mesele olan bu değil.. işin doğrusunda bilmiyoruz..

Elinde bıçakla : Tekme tokat çocuğu dövmek , kulağına kesmeye kalkmak hangi insanlığın neresine sığıyor..? bunun hesabının sorulması gerekiyor..

Biz ailecek karar aldık, dostlarla karar aldık, o barbar marketten hiçbir şey almayacağız kapanması içinde elimizden geleni yapacağız.. biz kulak kesmeyeceğiz ama alış veriş yapmayacağız..

Ben kendimi o öğretmen babanın yerine koyuyorum: çıldırıyorum ! sinir sistemim bozuldu, o görüntüleri izledikçe bir kere daha ölüyorum.

Türkiye genelinde marketler zinciri olan bir marketin Kahramanmaraş Ahirdağı caddesi üzerindeki şubesinde 12 yaşındaki E.Ç’ye iş gence yapan ve sosyal medya da tıklanma rekorları kıran o iğrenç görüntülerin yaşandığı yerden geçmek istemiyorum..

Kahramanmaraş’taki tüm şubelerinin kapatmalarını bekliyorum.. çünkü tabelasını gördüğümde sinir sistemim bozuluyor..

Bir dönem adı FETÖ terör örgütüne de karışan bu marketin , gazetelere çarşaf çarşaf ilan verdiğini hatırlıyorum.. Barbarlığın son örneği o Market çalışanı 33 yaşın da ki Ufuk Kurt , polis deki ifadesinden sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ama Kahramanmaraşlının yüreğini soğutmadı.. soğutmaya yetmedi.. Cezaevinde vidanı ile baş başa yatar mı bilemiyorum.. rahat uyur um ? bilemiyorum..

O çocuk benim çocuğum olabilirdi !

O yavrucak senin çocuğun da olabilirdi..!

Her hangi bir ailenin çocuğu da olabilirdi o bir çocuk..

Bıçak tehdidi ve tekme tokat dayağın taramasını nasıl atlatacak hiç düşündünüz mü ?

Öğretmen baba : Bu benim çocuğumu döven market diye önünden geçe bilecek mi ?

Görüntüleri izlediğim zaman ben çılgına döndüm: Allah Annesi ve Babasına yardım etsin, çok şey yazmak istiyorum ama kanunen suç olacağı için bu kadar diyorum..

Gazeteci dostlar, ailem, yakınlarım, bizi seven dostlarla oturduk, karar verdik, bugünden sonra bu marketle savaşımız var, hiçbir dostumuz buradan hiçbir ürün almayacak.. yakınlarımıza söyleyeceğiz aldırmayacağız.. bu markette ekonomik savaş açtık..

Tek şartımız var: Market yönetim kurulu başkanı ve üyeleri gelecek o öğretmenimize , o yavrumuzdan özür dileyecek.. tazminat ödeyecek ve Kahramanmaraş halkından özür dileyecektir..

Her çocuk hırsızlık yapmaz mı ?

Yapa bilir, bunun savunulacak bir yanı yok..

Ancak: Birinci şık ailesi markette çağırılarak, nasihat ederek, siciline girmesin diye kibarlık yapılarak ailesine çocuğu teslim edile bilirdi.. aile kazanıla bilirdi..

İkincisi : Polis çağırarak polise çocuk teslim edilirdi..

Barbarca bir çocuk böyle dövülemez , suçu ne olursa olsun böyle işkence olamaz..

Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde : herkes kendi hakkını kendi aramaya kalkarsa, o öğretmenimiz de çocuğunun hakkını aramak için bir eylem yaparsa doğru olur mu ? o zaman Türkiye de devlet düzeni kalır mı ?

Ahirdağı caddesi üzerinde Beyza Fen Lisesi karşısındaki bu market artık kara lekeli bir markettir.. derhal kapatılmalı ve bölge halkından özür dilenmelidir..

Bu market sahipleri az biraz insanlık varsa özür dileyerek bu kara lekeli marketlerini derhal kapatmalılardır..

Yönetim kurulu da gelerek: öncelik o çocuğun ailesinden, Kahramanmaraş halkından özür dilemeli ve bu yavrucuğa tazminat ödemelidir..

Bu işler bıçak çekerek, kulak keserek oluyorsa : bunun adına barbarlık denir ve barbar marketi şehrimizde görmek istemiyoruz..

Market sahipleri : Ufuk Kurt tutuklandı daha ne istiyorsunuz diyerek kendilerini temize çıkaramazlar.. bu halka bir özür borçları var..

O yavrucağa :”Kanı bozuk Adanalı “ diyerek tekme tokat girişmesinin bir bedeli olmalıdır.. Kahramanmaraşlılar gibi Adana ‘lılar da bu markette karşı dik duruş sergilemelidirler.. alış veriş yapmayarak tavırlarını ortaya koymalıdırlar..

O Barbar gibi kulak – burun keserek değil, tepkimiz, alış veriş yapmayarak ortaya koymalıyız..

Buradan Kahramanmaraşlı ailelere sesleniyorum: o marketin hangisi olduğunu siz biliyorsunuz, Türkiye genelinde 5 binin üzerinde şubesi olan, şehrimizin her mahallesinde şubesi bulunan bu marketten alış veriş yapmayarak tepkinizi ortaya koyun !..

Bu çocuk , sizin, senin, benim çocuğum da olabilir..

Bu barbarlığın bedelini ödemeleri gerekir..

Kanun Ufuk Kurt’a biz ceza verecektir ama bu yeterli olmayacaktır.. çünkü bugün herkesin vidanı yaralandı.. sızlıyor.. bunu saracak olanlarda o marketin yönetimidir..

Biz küstük

İyi günler..