İYİ Parti İl Binasında yaptığı basın toplantısı ile Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan, Gençlik Kolları Başkanı İrfan Mert Yıkan, kendisini destekleyen coşkulu kalabalığa seslenirken, İYİ Partinin milletin son umudu olduğunu, beklentilerin büyük olduğunu söyledi.

Yıkan,  milletin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutacağını ifade ederek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“İYİ Parti Kahramanmaraş Kurucu Gençlik Kolları İl Başkanı olarak görev aldığım ve siyasi hayata başladığım ilk gün kendime bir söz verdim. Makama, mevkiye tapmayacağım, kişisel egolarımı ve menfi çıkarlarımı milletimin çıkarlarının üstünde tutmayacağım. Öksüzün, yetimin, garibin gurabanın, fakirin fukaranın hakkını yemeyeceğim. And olsun ki bu çark böyle gitmez. Bal tutan parmağını yalamaz. Ben sözümü tutacağım. Sizlerde bugün burada söz verin kendinize…

Çünkü evet bu bir iktidar yürüyüşüdür. İYİ Parti Milletin son umudu, son ümididir. İYİ Parti ve İYİ insanlar son kaledir. Üzerimizde bize güvenen milyonların vebali vardır.

İşte bu şuur ve bilinçle görev aldığımız ilk günden itibaren 3 -5 yürekli genç kardeşimizle çıktığımız bu yolda sayımız yüzleri, binleri buldu. İlçelerimizde teşkilatlarımızı kurduk. Milletimizle her safhada kucaklaştık. Evimizin yolunu unutsakta şehrimizi koca bir aile vatanımızın her karış toprağını yuva bildik. Gittiğimiz yerlerde hep şunu dile getirdik bu bir gençlik hareketidir. Bu bir kadın hareketidir. Gençlerin siyasette daha aktif bir şekilde rol alması ülke yönetiminin gençleşmesi daha zinde ve bilinçli bir toplumun temellerini atmış olacaktır. Bakınız Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in söylediği ve bizi gururlandıran bir sözü vardır. ’’Gençler olmasa ben bu yolu yürüyemezdim.’’ diyor. İşte biz bu sözü baskı gördüğümüz, umutlarımızın kırıldığı her safhada kendimize hatırlattık.

24 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde İYİ Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları kurucu il başkanı olarak milletvekili adayı olmayı tek bir sebep için istiyorum. Bu bir gençlik hareketi ve bir genç milletin vekili olabilir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bile bütün ümidi gençlik ise işte biz bu sözün bu hareketin hakkını vermeliyiz. 24 Yaşında bir gencin milletvekili adayı olabileceği meclise girebileceği 18-30 yaş arası ümitleri tükenen Türk gençliğine Kahramanmaraş gençliğine net bir mesaj olacaktır.

24 Haziran Milletvekili seçimlerinde Liyakat için, Adalet için, Huzur için, Refah için, Gençlik için, Daha İYİ bir gelecek, Daha İYİ bir Türkiye için İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekilliğine aday adaylığımı açıklıyorum. Allah yardımcımız olsun.”

Konuşmasıyla verdiği mesajlarıyla partililerinden tam destek alan Yıkan, toplantı sonunda tebrikleri kabul etti.

 

Editör: Haber Merkezi