Markanın gerek yeni pazarlara gerekse de daha geniş müşteri kitlesine ulaşmasında önemli bir rol oynayacak Kodiaq, 2017 yılının Mart ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak.

Tüm modellerinde olduğu gibi sınıfının standartlarını yeniden belirleyecek Kodiaq, Skoda’nın özellikle yeni nesil Superb’de kullandığı etkileyici tasarım dilinin SUV sınıfındaki yansıması durumunda. Çekiciliğin yanı sıra olağanüstü pratikliği de bir arada sunan Kodiaq, 5 koltuklu veya 7 koltuklu olarak tercih edilebilecek. Kodiaq, Skoda’ya özgü “akıllıca” donanımların yanı sıra en son teknolojiye sahip eğlence ve güvenlik sistemleriyle de satın alınabilecek.

Farklı bir segmente atılan adım

Markanın, daha önce hiç yer almadığı büyük boyutlu SUV segmentine girişi anlamına gelen Kodiaq, tamamen farklı bir müşteri kitlesine hitap edecek. Skoda’nın daha çekici bir marka haline gelmesinde önemli rol üstlenecek Kodiaq, markanın yeni tasarım anlayışının SUV sınıfına aktarılmış ilk örneği durumunda.

Sınıfının en büyük ve pratik bagaj hacmini sunan Kodiaq, böylelikle iddiasını daha ileriye taşıyor. 5 kişilik seçenekte 720 lt’lik bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 2065 lt’ye çıkıyor. 7 koltuklu versiyonda bu değer, koltuklar yatırılmışken 630 litre, üçüncü sıra koltuklar dik konumdayken de 270 litre olmakta.

Beş farklı motor seçeneği

Skoda Kodiaq modelinde ikisi dizel, 1.4 lt ile 2.0 lt arasında hacimlere sahip 5 farklı motor seçeneği bulunuyor. Tüm motorlar, Stop-Start’ın yanı sıra “fren enerjisi geri kazanım” sistemi ve yüksek güce karşılık düşük tüketim sunan verimli termal yönetim özelliğine sahip.

 

Editör: Haber Merkezi