İstiklal uğruna, hürriyet uğruna her ferdiyle savaş veren bir şehir. Kahramanlık unvanı boşuna verilmedi.
Düşünüyorum; “Biz 12 Şubat ruhunu kayıp mı ettik” diye. Hayır kaybetmedik. 6 Şubat depremlerinde gördük. Öyle bir kenetlendik ki, herkes birbirinin yardımına koştu. Bizi sadece felaketler mi bir araya getirmeli? Bir olmak, iri olmak, diri olmak gerekmiyor mu?
Bu şehirde değerlerimize sahip çıkmıyoruz. Çıkmadığımız gibi acımasızca da yıpratıyoruz, insanın şevkini kırıyoruz. Hele öyle bir grup var ki; bir müdür atansa, bir başkan seçilse daha koltuğa oturmadan “O bu işi yapamaz, beceremez” der, hiç kimseyi de beğenmezler. Her şeye bir bahane bulurlar. Algı oluşturmaya çalışırlar. Zaten bizim insanımızda doğrulunu araştırmaz.
6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Olumsuzluklar var mı var. Yerle bir olan şehirde elbette olacak. Ancak yapılanı da görmek gerek, bu şehir şantiye alanına döndü.
İster beğenin ister beğenmeyin önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişci’nin gayretlerini hiçe sayamayız, görmezden gelemeyiz. Bu şehre her hafta bir bakan geliyorsa bu kendisinin sayesinde.
Bir Fatma Şahin örneğini tutturmuşuz gidiyoruz. Aslında orda örnek alınması gereken Fatma Şahin değil, Gaziantep’teki birlik ve beraberliktir. Neymiş, Fatma Şahin Haber Türk’e çıkmış depremi anlatmış. Anlatsın ne var bunda! Depremi yaşayan herkes anlatır.
Peki biliyor musunuz? Sayın Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’a 4 Şubat’ta gelecekti ve Sayın Vahit Kirişci’nin girişimiyle bu ziyaret 6 Şubat’a alındı.
Neden 6 Şubat’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın olduğunu, tüm ulusal haber kanallarının buradan 24 saat canlı yayın yaptığını konuşmuyoruz? Fatma Şahin’in bile Cumhurbaşkanımıza derdini anlatmak için şehrimize geldiğini konuşmuyoruz?
Cumhurbaşkanımız deprem konutlarının kura ve anahtar tesliminde konuşurken, TÜSAŞ’tan ve İstiklal Üniversitesi bünyesinde Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasından bahsetti. Bu bilgiyi yine Sayın Vahit Kirişci verdi. Kahramanmaraş’ın geleceği açısından çok büyük öneme sahip olan bu yatırımın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilmesi konuşulması ayrı bir anlam taşıyor.
Bir yandan konut probleminin çözülmesi, vatandaşların bir an önce evlerine kavuşması için gayret edilirken, bir yandan da iş dünyasının ayağa kalkması ve tekstilin artık tıkandığı noktada sanayileşmede çeşitliliğin artması için çaba gösteriliyor. Her zaman söylüyorum TÜSAŞ hayal edemeyeceğimiz bir yatırımdı. Bu konuda bu yatırıma öncülük eden Sayın Vahit Kirişci’ye ve emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek az.
Geçtiğimiz günlerde Ticaret Borsası Başkanı Sayın Mustafa Narlı’yı ziyaretimde iş dünyasındaki gelişmeleri konuştuk. Kendisi şu ifadeleri kullandı; “Vahit Bakanımız bu şehir için çok kıymetli. Sahip çıkmalıyız. Bizlerin hızla toparlanması için çok büyük gayret gösteriyor. Buraya, bakanların biri gidiyor biri geliyor. Bir telefonu ile isteğimiz bakandan randevu alıp bizimle birlikte öncülük ederek görüştürüyor. Tüm talep ve sorunlarımızı iletiyoruz. En önemlisi hızlı netice alıyoruz” dedi. Aslında bu sözler her şeyi özetliyor.
Bir dönem öncesini hatırlayın. Milletvekilleri arasında nasıl bir güç savaşı vardı. Kavgaları sosyal medyalarına kadar düşmüştü. Şimdi Vahit Bey sayesinde çekişme yok, kavga yok, sen ben yok, Kahramanmaraş’a hizmet etme yarışı var.
Bu şehrin bir abisi yok deyip duruyoruz. O abiliği Sayın Vahit Kirişci, çok da güzel yapıyor, kendisi bu şehir için bir değer. Biz de bu değeri yıpratmak yerine nasıl faydalanırız bunu konuşmalıyız.
Tüm şehitlerimizi ve ahirete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 12 Şubat Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun. 12 Şubat ruhunu yeniden canlandıralım. Çünkü buna çok ihtiyacımız var.