Her ne kadar ailesi Niğde ilimize göç etmiş olsa da o bir Sütçü İmam gibi Milli Kahraman Ömer Halisdemir’in isminin 3. Kitap Fuarına verilmesi fuara ayrı bir anlam katıyor.. ama bilemiyorum, çağırılıp çağırılmadığını ama Kitap Fuarı açılışına Ömer Halisdemir’in ailesi davet edilmeli ve Memleketine çağırılmalıdır..
15 Temmuz 2016 Darbe girişimi sonrasında verilen 247 şehit, 2294 Gazi, Ekonomiye verdiği zarar, maddi ve manevi zararı ile Türkiye büyük bir badire atlattı..
1919 da ilk kurşunu Milli Kahraman Sütçü İmam’ın attığı gibi , ilk kurşunu Ömer Halisdemir , atarak 2. Milli Kahraman’ımız oldu.
Fuar açılışında : ailesinin burada bizlerle buluşturulması bizlere heyecan verecektir..
27 Ekim 2016 günü kapılarını 3. Defa açacak olan Kahramanmaraş 3. Kitap ve Kültür Fuarı 6 Kasım 2016 gününe kadar gezilerek kitap alına bilecek..
Herkese sesleniyorum, kişi başına en az bir kitap!..
Bu sebeple Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Pınarbaşı, kırkgöz- Çınaraltı tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında Şairler – yazarlar şehri Kahramanmaraş ve Kitap Fuarı ile alakalı duygularını bizlerle paylaştı.. rakamlar verdi..
256 yayın evi 102 Şair ve yazar kitap fuarına katılacak..
Buraya kadar her şey güzel,
Emeği geçenlere teşekkür ederim !
Serdar Yakar bey’e de söyledim.. Bu kitap fuarının temeli yok.. önce temelini oluşturmamız gerekiyor.. Şairimizle yazarımızda iyi bir temel olmalı..
Bu sebeple : Kahramanmaraşlı şair ve yazarların yanında: birinci yıl Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Hatay, Adana, Mersin, Kayseri illerimizdeki şair ve yazarlarımızı da fuara dahil etmemiz gerekir..
İkincisi : Kahramanmaraş Büşükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. mutlaka kurulmalı ve Fuar’a katılan kitapların bir bölümü satın alınarak, bir yıl boyunca Kültür A.Ş. yayın evinde halkımıza 365 gün satılması gerekir.. bedava yok para ile satılmalı..!
Bedava kitap dağıtmak doğru değil!
10-20-30 veya 50 TL satma yerine Kültür A.Ş. de 5 TL verilsin, 1 TL verilsin ama para ile satılsın, bedava kitabın hiçbir kıymeti olmaz ve çöpe gider.. yazıktır.. Bedava kitap dağıtma yerine para ile kitap satalım..
Geçen hafta : Erdemli Belediyesi 23 ildeki gazetecileri Erdemli de topladı 3 gün ağırladı.. Buradan şuraya gelmek istiyorum.. Komşu illerimizdeki gazetecileri, Yazarları şairlerini günü birlik Kahramanmaraş Kitap Fuarına davet edilerek illerinden alıp, Kitap Fuarını gezdirip bir öğle yemeği yedirip, dondurma tatlısı ile memleketlerine gönderdiğimiz zaman Kitap Fuarının temeli atılmış olur.. Her ilimize bir otobüs gönder ek kültür insanlarını buraya getirmemiz gerekir..
Geçen yılda yazdım: Kahramanmaraş Kitap Fuarının bir yol haritası olmalı..
2020 yılına kadar bölge fuarı
2023 yılında kadar Türkiye fuarı
2030 yılına kadar dünya fuarı olacağız diye önümüze bir yol haritası kaymamız gerekir..
Fuar- Festival- Şölen veya adına ne derseniz deyiniz : Temeli yoksa başarılı olamıyor..
Temel ise biziz, Kahramanmaraş halkı..
Kitap Fuarı meydanı olmalı.. kitapların dünyası olmalı..
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç kendisi anlattı.:” Cenaze evinden çıkıyordum, 80-90 yaşında bir dede, başkanım, benim 6 bin adet şiirim var,
param yok kitap bastıramıyorum” dedi ve şiirlerini bana gösterdi diyor.. söyleyen başkan Erkoç..
Kahramanmaraş Kitap Fuarının temeli işte bu..!
Biz bu temeli göre bildiğimiz gün, bu kitap fuarı sağlam temeller üzerine oturur.. bu kitabı bastıracak olanda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. olmalıdır..
Dünyanın çeşitli ülkelerinden veya Türkiye ‘mizden yazar ve şairlerle yola çıktığımız zaman bu kitap fuarının temeli yok demektir, bir süre sonra tarihten silinmeye mahkumdur..
Bu sene 3. Açıyoruz.. geçen üç yılı temel olduğunu kabul edelim, bu bağlamda bir şey de yapılmadı ama , temel olarak görelim..
Temeli sağlam yaparken, bölge fuarı olmak için el birliği ile adım atalım..
Bölge olmanın birinci yolu bana göre: komşu illerimizin şair- yazar ve gazetecilerini fuara getire bilmektir..
Örnek: Gaziantep’e bir otobüs göndersek, gidiş gelişi, yedireceğimiz öğle yemeği, dondurma ve tatlısı kaç kuruş eder ki ? bize maliyeti ne olur ? önemli olan tanıtım..!
Önemli olan : geniş istişare toplantısı yaparak ortak akılla hareket etmek gerekir..
Her Kahramanmaraşlı bu kitap fuarına gitmeli, nüfusu sayısı kadar kitap almalıdır.. evde 5 kişi varsa en az 5 kitap almalıdır..
Kitap okuma alışkanlığı gazete okumakla başlar.. önce bir gazeteye abone olalım, sonra kitap okumaya başlayacağınıza inanıyorum....
Okuyan – Yazan Kahramanmaraş görmek dileği ile
İyi günler..