Güncel

Dulkadiroğlu İşletme Kooperatifi Kuruldu: Yöresel Ürünler Tüketiciyle Buluşacak

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliğiyle “Dulkadiroğlu İşletme Kooperatifi” kuruldu. Kooperatif, markalı ürünlerin kooperatif aracılığıyla tüketiciye ulaşmasını sağlayacak.

Dulkadiroğlu bölgesine özel yöresel ürünlerin katma değerini artırmak ve ilçe ekonomisine katkı sunmak amacıyla kurulan kooperatifin kurucu başkanlığını Mustafa Özsoy üstlenmiştir. Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, kooperatifin Dulkadiroğlu’nda üretilen tarımsal ürünleri doğrudan ve işlenmiş olarak tüketiciye ulaştırmayı hedeflediğini belirtti. Yıldız, ürünlerin tüccarlara düşük fiyatlarla satılmasının önüne geçmek istediklerini vurguladı.

Kooperatif, üreticilerden uygun fiyata ürün alarak katma değerini artırmayı, bu ürünleri işleyip online, toptan ve perakende satış yoluyla tüketiciye sunmayı amaçlıyor. Bölge ürünlerinin pazar payını artırmayı hedefleyen kooperatif, ayrıca yöresel ürünlerin hak ettiği değeri bulmasını sağlayacak.

Yıldız, Dulkadiroğlu’nun şıralık ürünlerinin yaygın olduğunu belirterek, Kahramanmaraş'ta yetişen cevizin genellikle Gaziantep ve Tokat’taki tüccarlar tarafından düşük fiyatlarla satın alındığını ifade etti. Kooperatif aracılığıyla, üreticilerin daha yüksek değerden satış yapmalarını sağlayacaklarını açıkladı. Ayrıca, TKDK destekli işleme ve paketleme tesisi projesi ile ceviz, kabarcık üzümü, çilek, kiraz, vişne, urmu dut gibi ürünlerin yanı sıra domates, biber, sumak, dağ çayı, kekik ve nane gibi ürünlerin işleneceğini ve satışa sunulacağını belirtti.

Kooperatif, üretim hacmine bakmadan ilçedeki tüm üreticileri destekleyecek. Kaliteli ürünlerin doğru fiyattan alınarak üreticilerin emeğinin karşılığını almasını sağlayacak. Ayrıca, kooperatif çiftçiler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı artıracak, tarımsal ihtiyaçları karşılayacak faaliyetlerde bulunacak. Bu sayede hem üretimi artıracak hem de çiftçilerin emeğinin gerçek karşılığını almasını sağlayacak bir fiyat politikası izleyecek.