Eleştiriyi Kabullenmek Lazım

Olumsuz yorumlar duymak genellikle insanların hoşuna gitmez, yine de zaman zaman hepimiz eleştiri alıyoruz. İnsanların bizi eleştirmesini engellememiz zor, ancak olumsuz yorumlar karşısında vereceğimiz tepkileri kontrol edebiliriz.

Ben her zaman derim eleştirmek ve eleştirilmek bir insana doğru yolu gösterir diye ama bunu böyle düşünmeyenlerde çıka biliyor.

Eleştirilmek Neden İnsanları Rahatsız Ediyor diye düşünüyorum kendi kendime…

Aslında eleştirmek çoğu zaman hataları düzeltmeye yardımcı olur, eleştirilen konuda eleştirenin payı yüksek ise…

En çok karşılaşılan gerçeklerdir eleştirmek ve eleştirilmek.

Bir önceki köşemde Taraftarı ele alarak taraftarın deplasmana gidişini ve sahipsizliğine değinip herhangi bir Rüzgârın esmediğini savunmuştum ve yine savunuyorum.

Taraftar’da kim oluyor başlıklı yazımın içeriğinde “Bu takımın her zaman 12. adam Taraftar’a ihtiyacı var” diyenlere seslenip mantığa sığmayan kavramlar uygulanıyor diye eleştiride bulunmuştum.  

Buna karşılık ise rahatsız olanları hissetmeye, rahatsızlıklarını ise öfkeli bir şekilde yansıttıklarını gördüm. Hatta Sallayın Bakalım bize, sallaya bildiğiniz kadar, ama şunu bilin Bizim kimseden korkumuz yok gibi kelimeler kullanarak öfkelerini püskürenler karşısındakini kendilerinden korkuttuğunu düşünmeleri ufak tefek eleştiriyi dahi kaldıramayıp büyütüp koca bir dağ gibi görmeleri eleştiriyi kabullenemeyenlerin seçtiği bir izlenimdir.

Bu izlenime karşılık ise bu yazıyı yazma kararı alarak şunları aktarmak isterim…

Eleştiren ve eleştirilen seviyeli bir biçimde davranış sergilemeli ve eleştiriye açık olmalı…

Özelikle yıkıcı ve yapıcı eleştirileri takip etmeli elinden geldiği kadar eleştirileri değerlendirmeli…

Eğer kabullenmekte güçlük çekiyorsa eleştiren ve eleştirilen arasında ikili bir diyalog kurulup masaya yatırılmalı. Bir toplum içerisinde konuyu açıp ta dedikoduya meyil verilmemeli…

Karşısındakine biz kimseden korkmuyoruz demek bir şey ifade etmez hele birde karşıdaki medya mensubu olunca…

Eleştiren seviyesini koruduğu müddetçe eleştirilen istediği kadar bir şeyden korkmadığını ifade etsin. Eleştiren yaptığı eleştiriyle zaten kimseden korkmadığının mantığıyla yola çıkmış.

 Eleştiriler eleştirilene ya olumlu ya da olumsuz bir şekilde yön vereceği bir gerçektir.

Sonuç olarak her ne olursa olsun eleştiriyi yapan kişi de, eleştirilen kişi de saygı kurallarına uymalı ve bu doğrultuda bilgi alışverişlerini yapmalıdırlar.

Bilmem anlata bildim mi kalın sağlıcakla.