Mesele de burada !..
Bizim Doktor Kayserili oldu.. Sucuk- Yumurta, Pastırma – Yumurta yemek isteyenler buyursun bize !.. e nede olsa 4 yıl en az Kayserili olduk..
Kayseri bizi bilir bizde Kayseri biliriz dostlar..
Aslında moralim biraz bozuk !..
İçimden zehir zemberek bir yazı yazmak geliyor ama !..
Ben bugün size Kayseri yazayım.. siz ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız..
Erciyes Tıp Fakültesi Fizik Tedavi bölümüne bizim Doktorun kayıntını yaptırmaya gittik.. Allah var, Tıp Fakültesi Dekanlık personeli bizleri çok güzel karşıladı.. çay ikram ettiler, sıcak kanlı güzel insanlar, özellikle evrak kayıttaki o kardeşlerimize teşekkür ediyorum..
Erciyes Tıp Fakültesinin ana hastane binası, yani ana hastane, katını saymadım ama her halde 12 kata var, 1300 yatak var, yanında da şehir hastaneleri gibi ek hastaneler kurulmuş onları söyle bir gezdim..
Kayserinin hayır seven iş adamları yaptırmış, kimi yüz yatak kimi, 300 yatak kimi 50 yatak.. tamamı Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesi ek hastane binası olarak yapılmış ama her biri ayrı bir yerde aynı külliye içinde.. sağlık külliyesi haline gelmiş..
Yürüyerek geziyorum:
Mehmet Kemal Dedeman Hematoloji – Onkoloji Hastanesi
Gülser Dr. Mustafa Gündoğdu Merkez Laboratuvarı
Yılmaz Mehmet Öztaşkın Kalp Hastanesi
Semiha Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi
Şahinur Dedemen Kemik ve İlgi Nakli ve Kök Hücre Tedavi Merkezi
Mustafa Eraslan ve Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi
Erciyes Kan Merkezi
Sağlık Meslek Yüksek Okulu
Gibi bir çok sağlık kuruluşunun yer aldığı bir külliye haline gelmiş..
Bunları görünce gözümün önüne KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve külliyesini görür gibi oldum.. işte isyanım da burada başladı..
Erciyes Tıp Fakültesi Dekanlığında biraz tahine baktım:
Tarihi : 1968 yılında kurulmuş, 1969-70 öğretim yılında 25 öğrenci olarak eğitim ve öğretime başlamış.. Hacettepe Üniversitesini de eğitim gören öğrenciler..
Fakültemiz Haziran 1975 yılında Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ile yapılan Protokol gereğince Kayseri Devlet Hastanesi Cerrahi Pavyonuna taşınmış, böylece Kayseri'de Erciyes Üniversitesinin ilk nüvesi 4 Doçent, 23 Öğretim Görevlisi 39 Asistan ve 3 uzmanla atılmıştır.
1978 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi adını almıştır.
Bizden 14 yıl önce kurulan bir Üniversite diye biliriz..
2016–2017 Eğitim–Öğretim yılında öğretim elemanı sayısı; 159 Profesör, 58 Doçent, 57 Yardımcı Doçent, 8 Öğretim Görevlisi, 11 Uzman, 497 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 790’ a ulaşmıştır.
2016–2017 Eğitim–öğretim yılında, hazırlık sınıfında 2 dönem 1. Sınıf 345, dönem 2 ’de 313, dönem 3’de 351, dönem 4’de 336, dönem 5’de 287 ve dönem 6 'da 247 olmak üzere toplam 1881 öğrenci eğitim allamaktadır..
Bölümlerin hemen tamamında Asistan alınarak uzman hekim yetiştirilmektedir..
Erciyes Tıp Fakültemizde eğitim öğretimin yanında araştırma ve hastane hizmetleri yürütülmektedir. Bölgeye hizmet vermektedir..
1992 yılında, Kahramanmaraşlıların 100 yıllık özlemi olarak kurulan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve KSÜ Tıp Fakültesi , Araştırma ve Uygulama Hastanesi için
yoğun bir çapa harcandı.. ne var ki 5 yıl önce hizmete aça bildik, ama yataklı bölümün tamamını personel yetersizliğinden hizmete açamadık..
Ne var ki : açılan hastanemiz bugün sadece poliklinikler ve çok az da yataklı tedavi hizmeti vermekte.. hastanenin büyük bölümü personel olmaması sebebi ile kapalı durmaktadır.. bizim isyanımızda burada başlıyor..
Bir yanda Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri, bir yanda KSÜ Tıp Fakültesinin yarım açık olan bir tek hastanesi ile bir kıyaslama yaptım..
Ne demek istediğimi çok iyi anlamışınızdır..
Bizde hoca yok, olanları kaçırıyoruz..
Gelecek olanlara kapımızı açamıyoruz..
Biz KSÜ Tıp Fakültesi hastanesiyiz..
Bir gün Erciyes gibi olur muyuz ? …
İyi günler.