O tarih de kötü hastalığa yakalanan 3-5 yılda bir bir şehirde birtane olur olmazdı.. ya bugün ?
Kötü hastalık nedir ?
Kanser !..
Bugün kanser olmayan var mı ?
Kansere davetiye bir defa işin başında tarladan başlıyor..
Tarım ürünlerine attığımız ilaçlardan başlıyor..
Sonra : endüstriyel tarım ürünleri üretimi ile devam ediyor..
Her türlü tarla bitkilerinin Pazar da uzun ömürlü olsun diye genleri ile oynadık.. yetmedi ürettiğimiz ekmeğimize zehir kattık..
Yetmedi : halkı aldatmak için ekmeğin içine gıda boyası kattık..
Halkımızı zehirlemek için elimizden geleni yaptık ! yapmasına da akşam garibime giden bir olay yaşadım.. Fırıncı kendi yaptığı ekmeği yemiyor..
Benim gazeteci olduğumu bilmiyor saf saf konuşuyor.. “ Abi ben evime bu ekmeği götürmem, ben kendim için ev ekmeği yaptırıyorum ama değirmen unu ile diyor.. çünkü fabrika unlarında katkı maddesi olduğunu söylüyor..
Doğrumu diye sabah işe geldiğimde : Google amcaya sordum..
Cevap : en az 50 ayrı firmanın katkı maddesi var.. tamamı kimyasal ve daha un fabrikasında iken katıldığını gördüm..
Ekmek katkı maddeleri, unun uzun ömürlü olması için yapılan katkı maddeleri ve gelde tüm bunları gördükten sonra ekmek ye yiye biliyorsan ?..
Yiğitsen ye ! sonra da kötü hastalığa yakalan gitsin !.
Özel ve Devlet Hastaneleri ağızına kadar dolu, herkes hasta, ve son dönemde ise Kanser hastası sayısı hızla artmaya başladı..
Kışın alıp yediğimiz: Mevsimsiz meyve ve sebzeler , una ve ekmeğe katılan katkı maddeleri insanımız hasta ediyor..
Fırıncı arkadaşımıza teşekkür ediyorum bizi uyandırdı ?
Google girin: ekmek katkı maddeleri diye yazın, sonra un katkı maddeleri diye yazın karşınıza çıkan ürünleri görünce fırının önünden geçmeyeceğinize eminim..
Bugünden sonra benim eve ekmek girmeyecek ben yasakladım.. Değirmen unu alarak ekmeğimizi kendimiz yapacağız !..
Para kazanma hırsı bizi ne hale getirdi..
Toplumu hasta ettik..
Yetmedi bugün hastanelerde kanser den yatan ve her gün ölen binlerce vatandaşımız var..
Ama ne gariptir ki : Fırıncı yaptığı ekmeği yemiyor ?
Bile bilede zehirlenecek değil ya !
İçinde bulunan 44 ayrı kimyasal maddenin nasıl kullanıldığını biliyor.. ama halkın sağlığı önemli değil !.. edası ile kendi ekmeğini kendi evinde yaptırıyor..
Ekmek Katkı Maddesi Nedir?
Beyaz ekmekte kanser tehlikesi yapar mı ?
Tarladan- Un Fabrikasına , oradan Fırına , Fırından bakkala gelinceye kadar geçen süreçte içine katılan katkı maddeleri kanser de yapıyor , kalp krizi geçirmemize de sebep oluyor..
GİMDESel Başkanı Dr. Müh. Hüseyin Kami Büyüközer ,” ekmeğe katkı maddelerinin konulmasının nedeni şunlar; "Hamurun asidini artırmak, bayatlamayı geciktirmek, ekmek hatalarını ve hastalıklarını düzeltmek, Su kaldırma oranını yükseltmek, Hacim artışı sağlamak, Un rekoltesini yükseltmek .'
Ekmek yapımında kullanılan katkı maddeleri :
E170 kalsiyum karbonat
Hem renklendirici hem Mineral tuz; kaya minerali ya da kemikten elde edilmektedir; diş macunu, beyaz boya, temizleme tozları, bisküvi, ekmek, kek, dondurma, dondurulmuş konserve sebze ve meyvelerde ve ilaçlarda kullanılır; yüksek dozlarda zehirlidir; safra, böbrek taşı, hemoroid, kabızlık ve fistül kanamalarına neden olabilir. Ayrıca kemikten elde edilmesi ihtimali bu katkı maddesini en azından şüpheli hale getirmektedir.
E 471-E477 Mono
Homojenleştirici. Bitkisel ve hayvani kökenli olabilir. Bitkisel kökenden türetilirse, helal, hayvani unsurlardan türetilirse, şüphelidir.
nE 280 propiyonik asit
Koruyucu olarak kullanılır. Migren Ağrılarına sebep olabilir; doğal olarak mayalanmış gıdalarda, insan teri ve geviş getiren hayvanların sindirim organlarında bulunur, mayalanmış Kağıt hamuru ya da çürümüş lif bakterisinden elde edilmektedir; ekmek ve un mamullerinde kullanılır.
E 200 sorbik asit
Koruyucu olarak kullanılır. Ciltte kaşıntı yapabilir.
E420 sorbitol
Kıvam artırıcı,suni tatlandırıcı ve nem tutucu; etli ve zarlı kabuksuz meyvelerden ya da sentetik olarak glukozdan elde edilir; gıda, ilaç ve kozmetiklerde kullanılır. Bebek ve çocuk gıdalarında kullanmak yasaktır.
E422 gliserin
Kıvam artırıcı, tatlandırıcı ve nem tutucu, yağlı renksiz alkol; hayvansal ya da bitkisel yağların alkalilerle ayrışması sonucu elde edilir; pol ürünlerinden ve bazen propilenden sentetik olarak elde edilir; büyük miktarlar baş ağrısı, susuzluk, bulantı ve yüksek kan şekerine neden olabilir.
E920 Sistain
Un işleme ajanı. İnsan saçı, başta domuz olmak üzere hayvan kılı ve tavuk tüyünden elde edilmektedir.
nE924 potasyum bromat:
Böyle 44 madde yazıyor bununla yapılan ürünleri yemek akıl kari değil ama halkımıza bu ekmeği yediriyoruz işin garip tarafı ise bunu yapan fırıncı kendisi ekmek yemiyor..
Merek edenler: Google amcaya müracaat ederek okusunlar..
Ekmeksiz güzel günler diliyorum
İyi günler..