Metin Yılmaz, ziyarette yaptığı açıklamada, "6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan depremde on binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, yüz binlerce vatandaşımız yaralanmıştır. Yüzyılın felaketi tüm ülkemizi yasa boğmuştur. Bu felaketten çıkaracağımız en önemli ders, sağlık kuruluşlarının her ne olursa olsun ayakta kalması gerektiğidir. Depremin merkezi olan ilimizde, tüm sağlık kuruluşlarımızın sağlık hizmetlerini aksatmadan devam ettirmesi, İl Sağlık Müdürlüğümüzün bu konudaki hassasiyetini göstermektedir," dedi.

Yılmaz, deprem sonrasında depreme dayanaksız hastanelerin tespit edilerek tahliye edilmesinin ve yapılacak acil durum hastanesi için Hatay ilini ziyaret ederek istişarelerde bulunulmasının önemine vurgu yaptı. "İlimizde yapılacak hastanelerin en kullanışlı ve modern şekilde dizayn edilmesi çalışmaları, İl Sağlık Müdürümüzün insan odaklı yaklaşımının bir göstergesidir," diye ekledi.

Sağlık Çalışanlarına Destek

Kahramanmaraş'ta 5 Büyüklüğünde Deprem Kahramanmaraş'ta 5 Büyüklüğünde Deprem

Yılmaz, sağlık çalışanlarının saha ziyaretleri yaparak sorunların giderilmesi noktasında çözüm odaklı reaksiyonlar göstermesinin, başta sendikamız olmak üzere tüm çalışanlar tarafından takdir edildiğini belirtti. "Biz, yanlışın her zaman karşısında olduğumuz gibi doğruyu da alkışlarız. Bugün burada, Sayın İl Sağlık Müdürümüz Vehbi Şirikçi'ye, vatandaşımızın sağlığı ve çalışanların hiçbir ayrım yapmadan yanında olduğu için bu plaketi takdim ediyorum," dedi.

Sivil Toplumun Rolü ve İşbirliği

Mustafa Kuzugüden ise, "Biz, sivil toplum örgütü olarak her daim köprü vazifesinde bulunarak sahada gördüğümüz aksaklıkları idari yönetimimizle paylaşıp çözüm odaklı faaliyet gösteriyoruz. Bu anlamda, Sayın İl Sağlık Müdürümüz ve daire başkanlarımız, kanunlar ve imkânlar dâhilinde her zaman halkımızın ve çalışanlarımızın yanında bulunmuştur," diye ifade etti.

Çözüm Odaklı Yaklaşım ve Gelecek Vizyonu

Metin Yılmaz, konuşmasının sonunda, "Sendikamızın felsefesi, çözüm odaklı çalışarak halkımızın kaliteli sağlık hizmeti almasını ve çalışanlarımızın en iyi şartlarda hizmet verebilmesi için mücadele etmektir. Dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam edecektir. Kamuoyuna saygılarımızla," diyerek açıklamalarını tamamladı.

Editör: Melek Özgür