Son dönemde İslam dininin temeli olan Bayramlar tatil günü olarak anılmaya başladı.
Kimse kusura bakmasın buna hükümetlerde çanak tutmakdadır..
9 günlük bayram tatiline 5 günde yıllık izinden ilave edince : tam cumartesi ve Pazar ile 18 gün tatil var !
Böyle bir kepazelik olamaz : Türkiye de hayat duracak !
Kurban keseceğime tatile giderim diyenlerin sayısı hızla artmaya başladı.
Kurban kesme ibadeti yerine : Kurban Parasını , tatil amaçlı kullanan artması üzerine gelenek ve göreneklerimizi kaybetmeye başladı..
Toplu atılan mesajlar, anlamsız cümleler ile yavan bir toplum yapası !
Daha önce de çok defa yazdım bir defa daha yazıyorum: Bana bayram mesajı, Cuma mesajı göndermeyin, gönderenlere çok kızıyorum, bir telefon açacak paran yoksa , 5-6 bin TL telefon kullanma ! … ayakları ile bana mesaj gönderme !..
Türk milleti olarak değerlerimizi kayıp ediyoruz..
Oysa : Bayram sabahı erken kalkarak temiz ve yeni elbiselerimizi giyerek , Sabah namazı ve Bayram namazı için camiye gidilir..
Bayram namazından sonra eve gelen aile fertleri önce bayramlaşma sonra, kurban kesme, kurban eti ile kebap , kavurma yaparak, aile ve komşularla birlikte yenerek bayram yapılırdı..
Sonra : ev komşularımızdan önce başlamak üzere aile büyüklerinin gidilerek elleri öpülür , bayramlaşma yapılırdı..
Ya bugün : kendisinin bile kime gittiğini bilmediği toplu mesajla sözde bayram kutlayanları kınıyorum..
Onları kınıyorum: listenizde ben varsam lütfen çıkarın ben bayram mesajı istemiyorum !.. bu sebeple kimsenin kalbini de kırmak istemiyorum..
Böyle bir toplum olunca : bugün kurban kesme yerine tatili tercih ediyoruz..
Bu gün : Deniz, Kaplıca, İçme, Köy ve Yayla turizmi için şehir boşaldı.. boşalmaya da devam ediyor, herkes tatil peşinde..
Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı : Bu milletin çimentosu idi..
Bayram sevince vardı, Bayramın manevi , maddi faydası vardı ! vardı diyorum bugün var mı ? nerede kime ne faydası var ? olsa olsa tatil beldelerine faydası var..
Kurbanın bireysel faydaları:
Vacip bir ibadet olan kurban kesme : Kişinin sevap kazanmasını sağlar. Birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirir..
Rabimiz bize çok acıdığı için çeşitli günler ve Bayramlar vermiştir. Allah (c.c) 'ın rızasını kazanmak için kurban kesiyoruz..
Birilerinin dediği gibi et yemek için değil..
Kurban eti: dostlarla, komşularla, fakirlerle yenildiği zaman: Kişiye huzur, mutluluk ve esenlik verir. Bayram sevincini yaşatır..
Kurban kesmek et yemek değildir: Elbette kestiğimiz kurbanı 3’e bölerek bir bölümünü pay olarak dağıtır, bir bölümünü komşularımız dostlarımızla yeriz 3. Bölümünü ise evimize ayırızı.. isteyen tamamını da dağıta bilir..
Arzu eden kestiği kurbanın tamamını dağıttığı gibi, öğrenci yurtlarına, vakıflara tamamını vere bilir, fakir mahallesinde tamamını dağıta bilir, mesele et yemek değildir.
Kurban, toplum içinde birlik, beraberlik, dayanışma, sevgi ve saygı ortamının oluşumuna katkı sağlar, fakirlerin yüzünü güldürür..
Dua ile kesilen Kurban eti lezzetli olur, Fakat etinin dağıtılmasıyla paylaşma ve yardımlaşma duygu ve düşüncelerinin toplumda yerleşmesi halkımızın birlik ve beraberliğinin koruması çok önemlidir..
Kurban ibadetinin sosyal faydaları şu şekildedir:
Kestiğinden bir pay vere biliyorsan : İnsanlar arasında yardımlaşmayı sağlar. Kardeşliği sağlar , güzel duyguları geliştirir..
Bir yemeklik et ver ki : İnsanların paylaşma duygularını kuvvetlisin ! kurban kesmeyenin evinden de et kokusu çıksın..
Kurban kesmeyen komşulara bir pay vermek : Komşuluk ilişkilerini güçlendirir.
Kurban ibadeti : Zengin ve fakir ayrımının ortadan kalkmasına vesile olur.
Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı aynı zamanda küskünlerin barışma zamanıdır.. yakınları büyükleri araya girerek küskünleri barıştırmaları gerekmektedir..
Böylece Kurban Bayramını : Bayram olarak kutlaya biliriz..
Tatile kaçamayıp şehrimizde kalan insanların kıymetini bilin.. yarın onlarda giderse koca şehirde tek başımıza kalırız da filmler konu oluruz..!
Kurban Bayramınızı kutluyorum..