O Makamlara Hizmet İçin Geldiniz, Sakın Rehavete Düşmeyin!

Maraş Özgür Haber Sahibi Neşe Yıldızhan’ın, “O Makamlara Hizmet İçin Geldiniz, Sakın Rehavete Düşmeyin!” başlık yazısı…

Yerel seçimlerin üzerinden 5 buçuk ay geçti. Şahsım dahil, meslektaşlarımızın çoğunluğu seçilen belediye başkanlarını gözlemliyor, yorum yapmıyoruz. Hele bir 6 ay geçsin diye düşünüyoruz. Asrın felaketini yaşayan bu şehirde kaybedecek, boşa harcanacak tek bir günümüz yok. Ancak başkanların kendi ekibini kurması ve neler yaptığını, yapacağını görmek için en az bir 6 ay zaman da tanımak lazım.

Vatandaş her seçileni hizmet etmesi için seçti. İktidara da muhalefete de bir mesaj verdi. Oyu düşen ve elinde olan 7 ilçe belediyesini kaybeden AK Partili siyasiler “Biz seçmenin mesajını iyi okuduk” diyor. Muhalefet partili belediye başkanları ise “Belediyecilik nasıl yapılırmış, göstereceğiz” mesajını veriyorlar.  Bakalım hep birlikte göreceğiz.

Şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi ile tüm ilçe belediyeler arasında birlik ve beraberlik yaşanması şehrimiz adına umut verici, sevindirici bir durum. İnşallah böyle devam eder.

Bu akşam Kent Kulisi Programında canlı yayında Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Sermet Çuhadar ile yerel gündemi ve belediyelerin çalışmalarını değerlendireceğiz. Sayın Çuhadar, bu şehrin hafızası, öngörüsüne güvendiğim, olaylara objektif bakan, meslek etiğine aykırı hareket etmeyen çok sevdiğim saydığım bir meslek büyüğümdür. Bakalım yayında yorumları ne olacak, doğrusu ben de merak ediyorum.

Evet, yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 6 ay geçti, geriye 4 buçuk yıl kaldı, zaman çok çabuk geçiyor, geçer.  Halkın terazisi 5 yıl sonunda devreye girecek. Peki kimler kalır, kimler gider?  Malum o makamlar kimsenin malı değil.

Her devrin adamı olan, ticaretini hep tıkır tıkır sürdüren bazı malum şahıslarla ilişkiye girip iş öğrenen, başka il belediye başkanları ile anlaşıp, eşe dosta ihale ayarlayıp rant peşinde koşan başkanlar!  

Kendisine ulaşılamayan, telefonuna danışmanları çıkan, randevu taleplerine cevap vermeyen, sorunlara kulak asmayan, şov peşinde koşan başkanlar! (Duydum görmedim. Araştırıyorum.)

Verdiği vaatleri yerine getirmeyen başkanlar! (Hepinizin seçim beyannamesi halkın hafızasında)

Çok uzatmaya gerek yok, kısacası halktan aldığı yetki ve görevlerini yerine getirmeyen başkanlar tekrar seçilme şansınız olmaz.

Ancak, sorumluluk sadece seçilenlerde mi? Elbette değil. Bugün her önüne gelenin “gazeteciyim” dediği, sosyal medyacıların asparagas haberlerle gündem oluşturmak, takipçi, kazanmak için asılsız iftiraya giden haberlerine ve paylaşımlarına da halkın itibar etmemesi, araştırması gerek. Bugün maalesef halkımız her gördüğü habere, bilgiye araştırmadan inanıyor. Bunun zararını da maalesef hepimiz görüyoruz. 

Bu şehir siyasetçisiyle, STK’larıyla, üniversitesiyle, basınıyla kenetlenirse ayağa kalkar. Herkesin birbirine saygı duymalı, istişare ile hareket etmeli. Geleceği inşaa edilen bu şehri ileriye taşımanın tek yolu birlikte hareket etmek. Depremin yıkım gününü ve ihtiyaçları bu şehre gelen bakanlara çok iyi anlatmamız gerek. Aksi halde herkes şahsi ikbal peşine düşüp, sadece “Ben” derse işte o zaman yerle bir olan bu şehri toparlayamayız. Bu şehrin, çok derdi, çok ihtiyacı var, bunu asla unutmayalım.  

Ve yineliyorum; o makamlara hizmet için geldiniz, sakın rehavete düşmeyin!