Türkiye’nin güçlü geleceğinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi hedefiyle sorumluluk üstlenerek eğitime desteğini her yıl arttırarak sürdüren Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek’in ‘eğitim’ vizyonu çerçevesinde ilçeye kazandırdığı tesisler ve projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Büyükşehir’den EKPSS’ye Girecek Vatandaşlara Ulaşım Desteği Büyükşehir’den EKPSS’ye Girecek Vatandaşlara Ulaşım Desteği

Öğrencilere ve eğitime yönelik projeleriyle ‘öğrenci dostu başkan’ unvanını alan Başkan Mahçiçek, inşa ettiği okullar, kütüphaneler, Sosyal Etkinlik Merkezleri ile Bilgi ve Kültür Evleri’ni öğrencilere seferber etti.

Bu kapsamda maksimum seviyede faydalanılan tesislerde, ‘eğitimde fırsat eşitliği’ hedefiyle özellikle dezavantajlı öğrencilerin başarılı olması için hayata geçirilen Üniversite Hazırlık Kursları’nı yeni eğitim öğretim döneminde de sürdürüyor.

Onikişubat Belediyesi, düzenlediği kurslarla öğrencileri üniversite sınavına hazırlarken, öğrencilere kaynak kitap desteği de veriyor.

İçerisinde deneme sınavlarının da olduğu setler halinde 500 adet kaynak kitabı kurslara katılan öğrencilerle buluşturan Onikişubat Belediyesi, bugüne kadar 8 bin 500 öğrencinin katıldığı kurslarda 55 bin adet kaynak kitap gençlere teslim etti.

Editör: Haber Merkezi