Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Dulkadiroğlu Mahallesi Muhtarlığı ve Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü eğitim etkinlikleri kapsamında Mahalle Muhtarlığı yan tarafındaki park içerisinde yaklaşık olarak 200 çocuğa Kültür Varlıklarının tanıtılmasına ve korunmasına yönelik gölge oyunu videosu izlettirilerek birtakım ikramlarda bulunuldu.

Gece sonunda çocuklara Müze Müdürlüğü tarafından “Biri Arkeolog mu Dedi” kitabı dağıtıldı. Çocukların kültür varlıklarının tanıtımı ve korunması konusunda bilinç düzeyinin arttırılmasına yönelik olan etkinlik çocuklar ve aileleri tarafından çok ilgi görmüş ve devamının yapılması konusunda da talepler oluşmuştur. Birincisi yapılan gece etkinlik belirli periyotlarla gerçekleştirilecektir.

Kahramanmaraş’ın Ulaşım Ağı Genişliyor Kahramanmaraş’ın Ulaşım Ağı Genişliyor

MUHTAR ELİBOL’DAN TEŞEKKÜR

Dulkadiroğlu Mahallesi Muhtarı Nebi Elibol, yapılan etkinliğin verimliliğine dikkat çekerek, yaklaşık 200 çocuğa kültür varlıklarının tanıtıldığı ve bilinç oluşturulduğunu ifade etti.

Elibol; “Mahallemizde düzenlenen bu etkinliğin gerçekleştirilmesine destek veren Müze Müdürlüğü ve ikram konusunda sponsorluk yapan Büyükşehir Belediye Başkanlığına Muhtarlığımız adına  teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Haber Akışı