Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, personelinin uluslararası alanda önemli bir başarıya imza attığını duyurdu.

Frontex tarafından düzenlenen ve Avrupa'nın en prestijli dedektör köpek eğitim programları arasında gösterilen kursu başarıyla tamamlayan Gümrükler Muhafaza dedektör köpek idarecileri, 'FRONTEX Dedektör Köpek İdarecisi' unvanını almaya hak kazandı.

Uluslararası katılımcıların yer aldığı kapsamlı eğitim programında Türk ekiplerinin disiplinli çalışmaları ve yüksek performansları dikkat çekti. Silah tespiti alanındaki kursa katılan Kutay Konca, dedektör köpeği 'Tilbe' ile tüm modülleri başarıyla tamamlayarak sertifika aldı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek Sakarya'da
Adalet Bakanı Akın Gürlek Sakarya'da
İçeriği Görüntüle

Narkotik dedektör köpek kursuna katılan Musa Dilek ise köpeği 'Rayzo' ile eğitimi 'Outstanding (Mükemmel)' dereceyle tamamlayarak birincilik elde ederken, bu sonuçla iki Gümrükler Muhafaza personeli, Türkiye'de FRONTEX Dedektör Köpek İdarecisi unvanını alan ilk isimler arasında yer aldı. Elde edilen başarı, Gümrükler Muhafaza dedektör köpeklerinin uluslararası alanda ulaştığı yüksek eğitim ve operasyonel seviyeyi bir kez daha ortaya koydu

Kaynak: RSS