Av Sezonu Geliyor: Balık Fiyatları Dudak Uçuklatıyor Av Sezonu Geliyor: Balık Fiyatları Dudak Uçuklatıyor
Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kahramanmaraş İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile yapılan iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı kapsamında ilk programlar toplamda 1800 kontenjanla 11 ilçede açıldı. 09/09/2024- 30/06/2025 tarihleri arasında uygulanacak olan İUP’a (İşgücü Uyum Programın) 04/09/2024-08/09/2024 tarihleri arasında başvuruların yapılacağı programlara İŞKUR e-şube, Alo 170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İŞKUR Hizmet Merkezi üzerinden başvuru yapılacaktır. 
İşgücü Uyum Programı (İUP) nedir?
İUP, özel politika gerektiren gruplar (kadınlar, gençler, uzun süreli issizler, engelliler gibi) başta olmak üzere, işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak kamu hizmetlerinin desteklenmesine yönelik düzenlenen programlardır.
Kimler Katılabilir?
            18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları program başvurabilir. Programlara kadınlar, öğrenciler, engelliler, eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren grupların katılımı öngörülmektedir.
Program Detayları
            Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak programlar; ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saattir (3 gün). Ayrıca programa başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmamaktadır.
Program Kapsamında Sağlanan Haklar
Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak olup, ayrıca katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri karşılanacaktır. Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecektir. 
11 ilçede açılan İUP Detayları
09/09/2024- 30/06/2025 tarihleri arasında uygulanacak olan İUP (İşgücü Uyum Programın) başvuruları 04.09.2024 - 08.09.2024 tarihleri arasında İŞKUR e-şube, Alo 170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde ve İŞKUR Hizmet Merkezi üzerinden yapılacaktır. Programa başvuru yapacak işsizler,  başvuru tarihinden önceki son bir ayda işsiz olması ve hane geliri asgari ücret net tutarının 2 katını geçmemesi gerekmektedir. Programa öğrenciler başvuru yapabilecektir.

Editör: Melek Özgür