KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hafize Öksüz, UJOD Başkanı Prof. Dr. Eray Çalışkan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Özer, panelistler, Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panel açılış konuşmaları ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan KSÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Özer, “KSÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı olarak büyük bir kliniğiz. Alanında uzman akademisyenlerimiz, 16 asistanımız ve 100 intörn öğrencimiz var. Hastanemizde endoskopi alanında ki tüm güncel operasyonları yapabilmekteyiz. Son yıllarda meydana gelen güncel gelişmeleri takip etmekteyiz. O yüzden bu toplantıyı organize ettik. Güzel bir toplantı olacağını düşünüyorum. Katkı veren tüm kuruluşlarımıza teşekkür ederim.” sözlerini kullandı.

UJOD Başkanı Prof. Dr. Eray Çalışkan UJOD’un yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. ‘Bilim ve Eleştirel Düşünce ile Değişim’ sloganıyla hareket ettiklerini belirten Çalışkan, “Ana hedefi, ülkemizdeki kadın sağlığının geliştirilmesi için katkı sunmak olan derneğimiz, mesleki eğitime standardizasyon ve kalite kazandırmak, mesleki sorunlara çözüm getirmek ve en güncel bilimsel yenilikleri meslektaşlarımızla paylaşmak amacıyla çalışmaktadır. Bu amaçla bölgesel toplantılar, webinarlar, youtube üzerinden eğitim videoları, uluslararası indeksli dergi faaliyetleri ve bilim adamı yetiştirme programları düzenlemekteyiz.” sözlerini ifade etti.

Kahramanmaraş'ta Ezgi Apartmanı Davası: Yeni Bilirkişi Raporu Bekleniyor Kahramanmaraş'ta Ezgi Apartmanı Davası: Yeni Bilirkişi Raporu Bekleniyor

KSÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz ise yapmış olduğu konuşmada “Kadın doğum toplumun yüzde ellisine hizmet veren bir branş. Kadınlar olmazsa toplum gelişemez. Kadın doğum cerrahimiz 24 yıldır kuruluşundan buyana çok değerli hizmetler yaptı. Programı organize eden ve destek veren kuruluşlarımıza teşekkür eder, güzel ve verimli bir toplantı olmasını dilerim.” dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ise “Kahramanmaraş’ta Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemizde böyle bir toplantının yapılması mutluluk verici. Depremden bu yana şehirde en aktif çalışmakta olan hastaneyiz. Tıp Fakültemiz hastalara umut olmanın yanında bilimsel çalışmalara da ağırlık vererek eğitim odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Programın bu amaca da hizmet edeceğini düşünüyor, katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından Oturum Başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Kemal Hansu ve Dr. Öğr. Üyesi Erkan Mavigök’ün yaptığı “Prolapsus Cerrahisi” konulu I. Oturum ile devam etti. I. oturum kapsamında  Prof. Dr. Deniz Balsak “İleri Derece Sistosel/Paravajinaldefekt” adlı sunumunu, Prof. Dr. Mertihan Kurdoğlu “Rektosel Cerrahisi/Perineoplasti” adlı sunumunu, Doç. Dr. Sefa Arlıer “Prolapsus Cerrahisi: Abdominal Yaklaşım” adlı sunumunu, Doç. Dr. Yusuf Madendağ “Prolapsus Cerrahisi: Vajinal Yaklaşım” adlı sunumunu, Prof. Dr. Çağrı Gülümser “Rektovajinal Fistüller ve Tedavi Yaklaşımları” adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. S. Murat Bakacak, Doç. Dr. Cemil Oğlak, Doç. Dr. Erhan Okuyan’ın yaptığı “Ürojinekoloji ve Kozmetik Jinekoloji” konulu II. Oturumda ise Prof. Dr. T. Tuyan İlhan “Stressinkontinansta LS Burch” adlı sunumunu,  Doç. Dr. Mehmet Kulhan “Vajinoplasti ve Perineoplasti” adlı sunumunu, Doç. Dr. Nur Gözde Kulhan “Labioplasti/Klitoralhudoplasti” adlı sunumunu, Prof. Dr. Eray Çalışkan “Genital Dolgu: Liposuction-Lipofilling” adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Program sonunda panelistler tarafından dinleyicilerin sorularının yanıtlanmasıyla toplantı sona erdi.

Editör: Melek Özgür