12 Haziran seçimleri geldi geçti. Kahramanmaraş’ta ne değişti? Hiçbir şey.
Bunca sözler, yazılar hiçbir şeyi etkilemedi. Yeniden başlanan yere dönüldü. Üç seçimdir 7-1, 6-1-1 ve gene 6-1 ve 1 oluşumlar hiç değişmedi. Aslında Türkiye’de değişmeyen ilimizde niye değişsin ki, her şey ülke geneline uygundur.
Vatandaş Ak partiye oy vermekle, kesinlikle istikrarda, ısrarlı olduğunu kabul ettirdi. Öyleyse seçim öncesi bunca feryat figan niye yapıldı? Hani iktidardan şikâyetçi idiniz? Hani vatandaşlardan zengin daha zengin fakir daha da fakirleşmişti? Hani emekliler, milli gelirden pay alamadıkları için iktidara dur diyecekti? Hani Ak partiye Kahramanmaraş’a hizmet getirmediği için ders verilecekti? Hani Ak partinin oyu azalırsa, iktidarın dikkati çekilecek kıymetiniz daha da artacaktı? Hani, Tepeden inme milletvekili adaylarına oy verilmeyecekti?
Üzerinizdeki kapatılan isyan toprağını kim kaldırdı ki, Kahramanmaraşlı olarak, Ak partiye, % 70 ile en fazla oy verildi?
Hatta niye sekiz sıfır olmadı diye üzülenler bile oldu. İki tane farklı milletvekili gitmese de olurmuş, onu bile çok gördüler. İyi de kıymete geçecek mi? Gene eski tas eski hamam mı olacak?
61 inci hükümeti kurma görevi verilecek olan AKP Genel Başkanı Sayın R. Tayip Erdoğan, seçim sürecinde vaat ettiği sözleri, öncelikle, Büyükşehir yapma sözünü tutacak mı? Vatandaşların istikrar bozulmasın diye vermiş olduğu oy hak ettiği şekli ile yerini bulacak mı? Ekonomiyi bile sollayan Kürt meselesi ne olacak? Okuma yazma oranı düşük olmasına rağmen enteresan bir organize ile 36 tane bağımsız milletvekili çıkarmayı başaran ve de bir hayli canlanan BDP ulu orta yaptığı, bölünme ve af istemi gibi çatlak seslere, nasıl son verilecek?
Ekonomi rayına girecek mi? İşsizlik önlenecek mi? Bir bir kapanan fabrikalar yeniden açılacak mı? Memur, emekli, esnaf ve işçi refaha erecek mi? Pekiii Kahramanmaraş’ta 4 tanesi yenilenen milletvekilleri fark yaratacak mı? Unutulmayan ve de hiçbir zaman unutulmayacak Bakanlık sözü yerine gelecek mi? Yoksa gene Başbakanımız var onunla mı idare edeceğiz? Bir Komisyon başkanı ve Meclis başkan vekili ile mi yetinilecek? 6 dil bilen Sayın Dr. Ramazanoglun’dan faydalanacak mı? Aklıselim konuşmaları ile halkın gönlünde taht kuran Sayın Mahir Ünal Bakanlıkla değerlendirilecek mi? İktidar Milletvekilleri hizmette yeterliliği sağlayacak mı? Mesela Kayseri yolu bu sene bitecek mi? Milli eğitimde, arka sırlarda ki başarısızlığa son verilecek mi?
Yoksa bunlara da gerek yok, halimize şükretmeye devam mı edeceğiz?
Etrafımızı bir kollayalım bakalım, bizden, daha az oyu olan illerden kimlere bakanlık verilecek? Yani Kahramanmaraş’ın hakkı, bu dönem demi teslim edilmeyecek? Niye bakanlık ısrarı var deniyorsa, bakan olan yerlere hizmet, daha çabuk geliyor da ondan ısrarlı olma durumundayız. Birde geçmişte Sayın Mehmet Sağlam’ın bakanlık yaptığı kısa sürede Kahramanmaraş’a verdiği hizmeti, kimse unutmadı da ondan.
Aslında AKP iktidarından, uzlaşılmış bir anayasa, huzur gelmiş bir Türkiye, dokunulmazlığı biraz daraltılmış milletvekili isteyen Türk halkı, kendine has çizgisini çizmiştir. Güney doğuda ki, tahriklere kapılmadan umduğunu bulsun istiyoruz. Kahramanmaraş’ın istediğini tüm Türkiye içinde istiyoruz.