Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Küçük Sanayi Sitesinde, sadece su içmek için ricada bulunan 29 yaşındaki Mesut Kazancı, canından oldu. Olayın zanlıları ise çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre olay; geçen hafta Cuma günü (6 Eylül 2024) aracıyla Sanayi Sitesine giden Mesut Kazancı çok susamıştır. Aracını durdurup orada bulunan bir şahsa “Çok susadım buralarda su içebileceğim bir yer var mı” diye sorar ve orada bulunan bir metal fabrikası gösterilir. Metal Fabrikası çalışanı bir bardak su verir, Kazancı suyu içer ve suya kanmadığını ifade ederek su şişesini ister. Suyu veren kişi buna sinirlenir burası hayrat mı diye küfürlü konuşur. Karşılıklı bir tartışma çıkar ve 6 kişi, ellerinde sopalarla Mesut Kazancı’yı ölümüne döverler.

Zeytin Dalı'ndan Acı Haber! Zeytin Dalı'ndan Acı Haber!

Mesut Kazancı’nın yakınlarının verdiği bilgiye göre; o gün geç saatlere kadar kendisine hiçbir şekilde ulaşamayan ailesi polise gider, hastaneleri ararlar. Sonunda bir hastanede yoğun bakımda kimliği belli olmayan erkek hastanın olduğu bilgisini edinirler ve böylece Mesut Kazancı’yı bulurlar. Yoğun bakımda 2 gün yaşam mücadelesi veren Kazancı hayatını kaybeder.

Polis olayın olduğu gün yaptığı araştırmalar neticesinde 6 kişiyi yakalar ve savcılığa sevk eder. Burada 6 zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılır.

ADALET İSTİYORUZ!

Acılı aile, olayın gerçekleştiği bölgede güvenlilik kamera görüntülerinde Mesut Kazancı’nın 6 kişi tarafından özellikle ellerindeki sopalarla hunharca öldürüldüğünü, bilincini kaybedip yerde yatarken bile canice saldırıların devam ettiğini belirtiyor. 

Görgü tanıklarının ifadeleri, kamera görüntüleri ve yaralının yoğun bakımda hayati tehlikesinin olmasına rağmen saldırganların serbest bırakılmasının akıl almaz bir durum ve hukuka aykırı bir karar olduğunu ifade eden aile “Adalet nerede” diye haykırıyorlar.

Yapılan otopsinin ardından henüz 2 aylık bebeği olan Mesut Kazancı’yı dün toprağa veren ailesi yetkililere seslenerek, suçluların bir an önce bulunup, hak ettikleri cezanın verilerek adaletin yerini bulmasını talep ettiler.  

Editör: Haber Merkezi