Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, önceki gün akşam Pınarbaşı Kırkgöz tesislerinde Kahramanmaraş’taki görev yapan basın mensupları ile sahur da bir araya geldi.

    45 dakikalık bir sunum yaptı..

    İl merkezi ve ilçelerden gelen yaklaşık 200’e yakın gazete, internet, televizyon , basın yayın çalışanı toplantıya katıldı..

    Başkan Erkoç: “ eleştiriye açığım her konuda düşüncenizi söyleye bilirsiniz” diyerek sözlerine başladı..

    Toplu Sahur Programı ile dostlarla bir araya gelmek güzel..

    Ancak: Kahramanmaraş merkez de yayın yapan 2 günlük gazetemiz, bir haftalık gazetemiz, 5 adet 15 günde yayınlanan gazetemiz, 2 ayda bir yayınlanan gazetemiz, bir televizyonumuz, birde Ajans ve Ulusal Gazete temsilcileri, internet yayını yapan basın kuruluşlarımız  bulunmaktadır…

     Tamamını topladığımız zaman 20 kişi bile etmiyor..

     Sayın  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ankara veya İstanbul da Gazete sahipleri veya sorumlu yazı işleri ile toplantı yapıyor.. bildiğimiz ulusal gazetelerin sahipleri veya yazı işleri müdürü katılıyor..

     Yurt dışı gezilerinde yine aynısını görüyoruz.. bazen de köşe yazarları ile bir araya geliyor..

     Başbakanımız Binali Yıldırım, aynı şekilde toplantı yapıyor, gazete sahipleri veya yazı işleri müdürü bazen de , Başbakanlık muhabirleri ile bir araya geliyor.. ama her gazeteden bir kişi.. yada her gazeteden bir köşe yazarı katılıyor..

     Sayın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç da bugünden sonra böyle toplantılar yapmasını arzu ediyoruz..

      Her yayın kuruluşundan bir kişi !..

     Örnek: A gazetesini arayacaklar, Başkan Erkoç’un basın toplantısı var gazeteniz adına kim katılacak diye gazetenin sahibi veya yazı işleri müdürüne soracaklar.. o bir isim verecek, böylece tüm gazetelerden, ajans ve ulusal gazetelerden katılacakların isimleri alınacak, internet haber sitelerimiz var onlardan isim alınacak sonra ortaya bir liste çıkacak ve o toplantıyı sadece o kişiler takip edecektir.. kapıya görevli konması elinde listesi ile isim kontrolü yaparak içeri alması gerekir ki : toplantı amacına ulaşsın..

     Böyle yapıldığı zaman 20 kişi olacaktır.. bu bile çok iki ayrı gurup yaparak 10 ‘ar kişilik yapması ile çok daha verimli toplantı olur..

     Başkan Fatih Mehmet Erkoç’u dinledik soracağımız sorular vardı.. ama bu kadar insan içinde ve göz güze gelemediğimiz için sorularımızı soramadık..

     Birincisi: Abdulhamithan camii ışıklandırmasını yaptırarak 1.5 milyon harcama yaptıklarını söylemişti.. hizmetleri için teşekkür ediyoruz..

     Ancak: Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakan iken dönemin belediye başkanı Mustafa Poyraz’a , Cumhurbaşkanı olarak en son geldiğinde Valimiz Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a Sultan Abdulhamithan Camiin yanındaki evleri yıkın ve buraya geniş yeşil alan ile otopark yapın talimatını vermişti..

     Kaynak olarak da : Başbakan Yardımcınız Veysi Kaynak varken ne kaynağı arıyorsunuz kaynak yanınızda demişti.. adresi göstermişti..

     Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ne oldu ?

     Kuzey Çevre yolu harika bir proje: Bu yol demek, o yol boyunca çağdaş sitelerin yapılması demektir..

     Burada Başkan Erkoç’a şunu sormak istiyordum: Şehrimizde artık apartman yapımına izin verilmemeli, en az 10 dönüm ve üzeri adalar oluşturularak site yapılmalıdır..

     Bir defa site olduğu zaman temizliğini site yapıyor, yeşil alanını site yapıyor belediye iş kalmıyor.. ikincisi kapıda güvenlik görevlisi oluyor hırsızlık olayları önlenmiş oluyor, tek yapılan apartmanlarda bunu sağlamak mümkün değil, Özellikle Kuzey çevre yolu üzerinde yolun altı ve üstünde moderne çağdaş sitelerin yapılmasını planladınız mı ?

     10 dönüm üzeri adalar oluşturacak mısınız ?

     Kuzey Çevre yolu harika bir proje emeği geçenlere teşekkür ederiz, yalınızı.. Hasancıklı köprüsünden başlayarak, Aksu çayı kenarından, Ferhuş’dan kapı çama ulaşan Güneş Çevre yolu da yapılmalı.. Böyle bir projemiz var mı ?

      Bu çevre yolunun çevre güvenliği sağlanarak, otomobillerin hız sınırı 120 olması gerekir ki , biz bunu Kayseri, Gaziantep , Ankara , Adana da gördük , Kuzey Çevre yolu için hız sınırı ne olacak ?

      Bugün Kahramanmaraş Şehir içi  yollarımızda, Kayseri yolunda 55 km. üzeri hız sebebi ile yani 56 Km. hızla sürekli vatandaş radar cezası yemektedir..

      Bu yolların sağına ve soluna güvenlik telleri çekilerek hız 120 yapıla bilir !

      Bugüne kadar yapılmaması  Kahramanmaraş’ın bir ayıbı olarak görüyorum..

      Trafik ışıklarının kalkması yetmez: Bazı yolların yol güvenliği sağlanarak hız sınırının otomobiller için 120 çıkarılması gerekir.. ki Kahramanmaraş’ta ulaşım sorunu çözülsün..

      İyi günler..