Ankara ve İstanbul, İzmir olmak üzere çeşitli illerimizde gazetecilik yaptık, zaman su gibi akıp giderken geriye döndüğüm de 40 yıl geçmiş gitmiş.. Başta kendi hayatımız olmak üzere Dünya'da ve Türkiye’de birçok şey değişiyor. Gazetecilik hayatımda birçok şey yaşadık, Türkiye’yi ve dünyayı gezip gördük. Gazetecilik mesleğimizdeki değişime ayak uydurmaya çalıştık. Ama nereye kadar ?
Sevgili dostlar: Küresel Gazeteciler Konseyi ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonlarına katılmak üzere Kayseri’deydim. Kayseri’ye ilk kez 1980 yılı sonrasında Türkiye Gazetesi Kahramanmaraş Bürosu buraya bağlanması ile gelmeye başladım..
Kayseri denildiği zaman: Zeki Ruhlusaraç, Rıfat Hasyöre, Nuri Sarıdanışment, başta olmak üzere bir çok dost gözümün önüne gelir..
Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlü’ğünün düzenlediği Anadolu Basını Eğitim seminerleri için gelmiş, daha sonra Türkiye Gazetesi toplantıları ve her ay rapor vermek için Düven önündeki Türkiye Gazetesi bürosuna gelir giderdim..
Sonra: Bizim Doktorun tayini Kayseri Erciyes Üniversitesi Fizik Tedaviye çıkması ile Talas’dan ev kiraladık, Sonra Mücahit efendi aynı üniversiteyi kazanınca 2 yıldan beri sürekli gelip gittiğim bir ilimiz oldu..
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altunkaya, Başkan yardımcısı Metin Kösedağ, TV 1’de bir çok dostumuz oldu.
Bugün Kayseri’ye geliş sebebimiz: Küresel Gazeteciler Toplantısı ve buraya üye olmamızdır..
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti bizlere bir palet verdi teşekkür ediyorum..
Küresel Gazeteciler Konseyi ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti toplantısında medyayı ilgilendiren önemli şeyler konuşuldu. Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, konseyin amaç ve hedefleri hakkında önemli bilgi verdi. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Onur Önürmen, sosyal medyanın geleceği ile ilgili açıklamalar yaptı. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Kayseri Basını ve 1980 yılında kurulan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile ilgili bilgiler verdi.
Bir ilim adamı: Nevşehir de balona binmiş sonra kayıp olmuş bir köyün üzerine varmış, yukardan bağırıyormuş : “ Hey aşağıdaki köylüler, burası neresi ? “
Köylürede sen kimsin diye bağırmışlar.
Balondaki adam: “ Ben üniversite de Profesörüm, burası neresi hey köylüler !” demiş..
Köylülerde: “ Belli oluyor, hava da olduğunu bile bilmiyorsun ! demişler..
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Onur Önürmen, “ Geleneksel basın dijital basın yenildiğini söyledi ama çaresini söylemedi..
Sevgili dostlar: Anadolu basını, dijital basın olur mu ? veya: Basın ve medyada sosyal ve dijital medyanın hızına yetişenler, kendini geleceğin medyası "dijital medyaya" ayak uyduran Gazeteciler başarılı olacak. Kuruluş çalışmaları devam eden Küresel Gazeteciler Konseyi'ne başarılar diliyor, ev sahipliği ve misafirperverliği için Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.
Kar ve kış – yollar buz olur diye korkarak geldiğim Kayseri de bizi güneş karşıladı.. Küresel Gazeteciler Konseyi toplantısına katılmak üzere Kayseri’ye giderken yolların çok güzel olduğunu bir kere daha yaşayarak gördük.. eksi 17 dereceyi gördüm..
Üç tarafı denizlerle çevrili birçok uygarlığa merkez olmuş, 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip güzel vatan Anadolu dağları, ovaları, yaylaları, vadileri. Irmakları ile adeta cennetten bir köşe.
Atalarımız: Kar senesi var senesi derler: Kar ile bereket akıyor. Anadolu’yu sevmek tanımakla, değerlerini koruyup gelecek kuşaklara emanet etmekle olur.
Yurdumuza sahip çıkmamız gerekiyor..
Sosyal Medya nereye giderse gitsin, bizlerin geleceği için Anadolu basın sahip çıkmamız gerekiyor..
Sevgili dostlar: Kayseri de güzel günler geçirdik, gündüzü ayrı bir güzel gecesi ayrı bir güzel oldu..
Konuşarak inşallah sorunlarımızı çözerek gelecek nesillere güzel eserler bırakırız diye ümit ediyorum..
Gazetecilik Mesleği : Kabuk değiştirir ama ölmez, biz gazeteciler yazmaya devam edelim bir okuyan çıkar..!
Kayseri’den selamlar...