Türk milleti olarak okumayı unuttuk !

Bir hocamızın ifadesi ile : artık beynimizi kullanmıyoruz , beynin ön yüzünü kullanıyoruz, hart disk bölümünü bilgi erişimine kapattık..

Beyninizi etkilediğini fark etmediğiniz önemli faktörlerin başında okumamak geliyor..

Her şey elektronik cihazlar oldu.. hayatımızı onlar yönlendiriyor biz ise hiçbir şey düşünmüyoruz bunun sonucu olarak da : bugün Alzheimer hastalığının ana sebebi ise okumamaktır..

Üretkenlik, başarı ve dolayısıyla kazanç için önce beynimizi doğru yönlendirmeliyiz. Beyninizi nelerin etkilediğini öğrenin, ona göre davranmaya özen gösterin.

Sağlıklı bir beyin için kinden, nefretten uzak durulması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Kaya Aksoy, “Şefkatli, sevecen olmak, insanlara yardım etmek, insanlarla kavga etmemek, iyilik yapmak, insanları sevmek ve çok pozitif düşünmek lazım” diyor..

Prof. Dr. Aksoy, “Kişi anı yaşamıyorsa bir geri adım atıp niye ben anı iyi yaşamıyorum diye kendini sorgulaması gerekir. İçtiğiniz çayın değerini anlamanız lazım, yaptığınız sohbetinin değerini anlamanız lazım, gezdiğinizi sindirmeniz gerekiyor” tavsiyesinde bulundu.

Okuyun, yeni fikirler üretin

Endişe ve kuşkulardan uzak durulması gerektiğini de kaydeden Prof. Dr. Kaya Aksoy, beyni çalıştırmanın en iyi yöntemlerinden birinin okumak ve araştırmak olduğunu da vurgulayarak “Kişinin baktığını görmesi, baktığını algılaması, algılandığını yorumlaması çok önemli. Kişi yorumlarken yeni fikirler üretir. Beynin üretken hale getirilmesi lazım. Bir şeyi öğrenip bir şey öğretmek gerekiyor. Kişinin bir şeyi gördükten sonra onu nasıl yaparım diye düşünmesi lazım” dedi.

Türkiye bugün okumuyor, düşünmüyor, iş yerinden evine bile giderken elektronik gösterge ile gidiyor..

Oysa ilim adamları: işe her gün farklı sokak ve cadde den gidin, farklı insanlarla tanışın beyniniz çalışsın diyorlar..

Bu kadar girişten sonra gelelim Kahramanmaraş Kitap Fuarına

Kitap Fuarı güzel yalınız:

Okumadığımız kitap 20-30 yıllık da olsa yeni kitaptır, biraz da ucuz kitap getirmek gerekir..

Pazar günü ailecek kitap fuarına gittik,: şöyle ucuz kitap aradık ama maalesef ki bulamadım..

Kitap Fuarı çok kalabalık ancak vatandaş aradığını bulamadı..

Kitap çeşitliğinin daha geniş olması gerekiyor..

Daha çok yazar daha çok yayın çeşidi ile herkese hitap etmesi gerekiyor..

Komşu illerin mahalli yazarlarını kitap fuarında bir araya toplamak gerekiyor..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ve Kültür Dairemiz hiç kusura bakmasınlar, biz ulusalarası fuar değil, bölge fuarı bile olamadık..

Geçen yılda yazdığımı hatırlıyorum: Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana, Mersin, Kayseri, Malatya gibi hiç olmazsa bölge illerimizin mahalli yazarları özellik şiir ve edebiyat yazarlarının bu fuarda özel bölümde olmalıdır..

Bu illerimize : birer stant vererek, mahalli yazarlarına burada okuyucu ile buluşmasın sağlamalıdır..

Yeter mi : yetmez, baskı tarihi çok eski de olsa, yayın evlerinin elinde kalan kitapları burada ucuz şöyle tanesini 2-3 TL den satarak öğrencilerle bu kitapları buluşturmak gerekir..

4 yıl önce öğrenciler daha organizeli gelip fuarı gezerken kitap alıyorlardı bu yıl bunu göremedim.. kiminin haçlığı yoktu, kiminin kitap almaya parası yetişmediğini gördüm..

Okumayan milleti okutmak için : Hayır sahiplerine de görev düşüyor, vakıflara görev düşüyor, belli kitaplardan satın alarak öğrencilere dağıtmak gerekiyor..

Türkiye artık okumalı diye bir kampanya yapmak gerekiyor

Bu bağlamda : Kitap fuarına herkesin destek vermesi gerekiyor..

Düşüncesini, fikrini özgürce herkes söylemeli 2018 yılında çok daha güzel bir kitap fuarı açmamız gerekiyor..

Bu sebeple : 2018 yılı kitap fuarının çalışması bugünden başlamalı ve herkes fikrini söylemelidir..

İyi günler