Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır , Elâzığ’ı, Malatya, Bingöl, Muş, ve Bitlis son 15 gün içinde gezme imkanım oldu.. Çok güzel hizmetler yapılmış, harika hizmetler sunulmuş, gezdiğim o iller adına sevindim Kahramanmaraşlı olarak moralim bozuldu.. üzgünüm..
Kara Maraş, Mahallesini Namık Kemal yaptık, ama kaderimiz yine değişmedi.. yine kara yine Kara Maraş!.. isim değişse de kader değişmiyor.. Kara Maraş !
Maraş sahipsiz bir şehir , Kara Maraş !..
Gaziantep, Diyarbakır, Malatya hava alanlarını kıyaslamaya sokmuyorum , öyle bir kıyaslamada olamaz: dişimize göre olan Muş hava Limanı bizi beşe katlar !
Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Malatya da ki : Alt geçitleri, üst geçitleri çevre düzenlemesini , Kahramanmaraş ile kıyaslamıyorum ama biz 15 yıldan beri Göksun ve Adana yolunu bitiremedik, hava alanı gibi duble yolları görünce isyan ediyorum..
Gezip gördüğüm yerlerde : Bırakın il kara yollarını köy yollarını bile görünce isyan ediyorum.. köy yolları bizim yollardan çok güzel yapılmış..
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Kahramanmaraş Müdürlüğünden önceki gün bir yazı geldi.. bilgilendirme yazısı teşekkür ediyorum, devamını diliyorum..
Çok kötü saatlere uçak konmasına rağmen, insanların Kahramanmaraş hava alanını kullanmaması için yapılan tüm çalışmalara rağmen, Kahramanmaraş hava alanından uçan yolcu sayısı 2015 yılının Eylül ayına göre 2016 Eylül de yüzde 17 artış göstermiş.. 9 aylık dönem için ise yüzde 16 artış var..
Tüm olumsuzluklara rağmen Eylül 2016 da 23 bin 449 yolcu uçuş yapmış..
Tüm fiziki imkansızlıklara rağmen 497 yolcu yurt dışı uçuşu yaptığını yazılı olarak verdiler.. harika bir sonuç diyorum..
Kahramanmaraş’ta bir tek köyümüz bile kalmadı, Büyükşehir yasası ile tüm köyler mahalle oldu ama bizim hava alanı köy garajı bile olamaz.. hava alanı havası yok.. sıkışmış kalmış el atacak bir sahibini bekliyor..
Özgürhaber Gazetesinde Neşe Yıldızhan , “Köy garajı gibi hava alanı” yazmış , doğru söze ne denir ? buna baktığımız zaman ise isyan etmemiz yetiyor..
Kahramanmaraş Adana yolu üzerinde, bir çırçır fabrikası önündeki istimlak sorunun 30 yıldır çözemedik ise : bizden zor adam olur..!
Kahramanmaraş Hava Alanı girişindeki bir petrol sorunu 35 yıldan beri çözemedik ve hiçbir işe yaramayan Demiryolunu kaldıramadık ise , biri çıkıp da bana Kahramanmaraş’ın sahibi var demesin !..
Kahramanmaraş Türkoğlu- Kılılı şehir ile birleşti gibi bir şey.. Türkoğlu ilçemize yapılacak olan Devlet Demir Yolları Kahramanmaraş İstasyonu ile kör olan demir yolunun kaldırılarak hava alanı rahatlatılması gerekiyor.. ama sahibimiz yok..
Oysa biz bunu bırakıp: Kayseri’ye veya Şehir merkezine hızlı tren istiyoruz ki bunun karşılığı şudur: Uzaya hızlı tren istiyoruz..
Türkiye de mahkeme sadece Kahramanmaraş ihaleleri için mi var ?
Hani söyledim ya : İsyan ediyorum, moralim bozuk diye.. Kahramanmaraş sahipsiz bir şehir, biri çıkıp vekilimiz var, başbakan yardımcımız var demesin !..
1982 yılında Stol tıpı olarak başladığımız hava alanını sorunun: Demir yolları, Petrol, terminal binası ve çevre düzenlemesi ile 2016 yılında bitiremedikse kimse konuşmasın..
1985 yılında başladığımız Gaziantep, Kahramanmaraş yolunun tamamını (Narlı da yapılmayan yer var) bitiremedikse , kimse konuşmasın..
Sadece : 55 km. yol: 1990 yılından beri Kahramanmaraş Adana yolu – Nurdağ Kahramanmaraş arası sıcak asfalt olacak diye programda olmasına rağmen bitmedi ise biz çok çalışıyoruz diye kimse konuşmasın..
Kahramanmaraş Göksun yolu : bir hikaye oldu. Sürekli güzergah değişiyor, bir yere yapılan onca yatırım ölüyor sonra yeni yere para harcamaya başlıyoruz, sanıyorum 2023 vizyonu ve hedefine ulaşır diye bekliyorum..
Kahramanmaraş- Çağlayancerit- Adıyaman yolu inşallah 2023 ulaşır..
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un prestij projesi Kahramanmaraş- Kısık, Ekinözü, Elbistan ve Sivas yolu inşallah 2023 ‘e kadar başlanır !
Kahramanmaraş hava alanının başta olmak üzere diğer kamu kurumlarının devam eden inşaatlarının inşallah 2023 ‘e kadar mahkemesi bitterde başlandığını biz görüz diye düşünüyorum..
Maraş sahipsiz, kaderi kara bir şehir, her ne işini ihalesini yaparsak yapalım, ihaleyi alamayan firma mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma kararı verdirmekte sonuç olarak : 1-2 yıl da bitecek iş 10-20-30 sene sürmektedir..
KSÜ kavşağı köprülü kavşak 10 yıl mahkemesi sürdü.. biri başladı biri bıraktı.. sonunda Maraş Usulü olarak tarihe geçerek bitti..
Üngüt kavşağı, aynı tarih de ihale edildi.. yaklaşık 20 yıla yakın oldu.. ama daha yeni başladı biter mi ? yeniden bir mahkemeye verir mi bilemiyorum..
Hava Alanı Çevre yolu ve düzenlemesi, tel çekilmesi işi , yeni terminal binası ihtirazları mahkemesi belki bir 30 yıl süre bilir burası Maraş çünkü..
Bizde yazmaya devam edeceğiz, peki bunlar yapılsa neyi yazacaktık ? bir de işe bu yönden bakmak gerekir.. bu da bir gerçek isyanı sukut ile “ iyi ki yapılmıyor!” diyesim geliyor..
İyi günler