Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş ve Cumhuriyet Halk Partisi Elbistan İlçe Başkanı Onur Gürbüz Elbistan’da bir araya gelerek basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda uzun süredir AK Parti’de olan Elbistan Belediyesi’nin, 31 Mart seçimlerinde halkın oylarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmesiyle, ilçede gerçekleştirilen değişimler ve dönüşümler hakkında bilgiler verildi.

Elbistan Belediye bünyesinde pek çok borcun olduğu ve ilçe genelinde temizlik, turizm anlamında eksiklikler bulunduğunu belirten Milletvekili Öztunç, vatandaşların talepleriyle giderildiğini ifade etti. CHP’nin borçlarla devraldığı Elbistan Belediyesi’nde hem borçların yarıya indirildiğini hem de hizmetlerin sürdüğünü belirten Ali Öztunç, yolsuzluk ve hırsızlığın da bittiğini söyledi.

KENDİ BELEDİYELERİNE VERİYOR, BİZE VERMİYOR

CHP’li Ali Öztunç İsrail'e Sert Çıktı CHP’li Ali Öztunç İsrail'e Sert Çıktı

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Elbistan Belediyesi CHP’ye geçtikten sonra yolsuzluklar ve hırsızlıkların bittiğini ifade ederek “4 aylık Belediye Başkanı Erkan Gürbüz'e diyorlar ki 200 milyonu öde. 20 yıl boyunca siz bu parayı ödemediniz. Şimdi 4 aylık başkandan parayı istiyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan diyor ki, millet bahçesini vereyim, borçtan düş diyor. SGK borca karşılık bunu alın diyor. Yani 20 yıl boyunca bundan önceki belediye başkanlarının hiçbirisi ödememiş. Şimdi buradan istiyor. Belediye başkanı göreve geldi, koca Elbistan 4 tane çöp arabası vardı. 10 küsür tanesi arızalıydı, arızalı diyorlardı. Bugün 17 tane var arızalılar yapıldı, yapılıyor. CHP'li belediyeler gönderdi. Nurhak Belediyesi ve Ekinözü Belediyesi gönderdi. Bakanlık bize 3 ay çöp arabası ihalesine izin vermedi. 3 ay boyunca deprem bölgesi, çöp araçlarına ihtiyaç var. 3 aydır bekliyordu, geçen hafta bakan onayladı. Dün akşam Sayın Bakan Murat Kurum'a mesaj  yazdım ve cevap verdi. Kentsel dönüşüm hibesi var, Afşin'e verdiler. Ne kadar? 10 milyon, Andırın'a verdiler, Türkoğlu'na verdiler ama Elbistan'a, Nurhak'a ve Ekinözü'ne yok. Kendi belediyelerine veriyor, bize vermiyor. Onu da Sayın Bakan'a yazdım, Murat Bey'e. Sağ olsun cevap vermiş. Hemen çözüyorum diyor, onu da çözecek.

BELEDİYEDE HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK BİTTİ

Bu sürede 350 milyona yakın borçla aldı, 50 küsür milyon piyasa borcu vardı. Yarıya düşürdü. Borç ödüyor, para biriktiriyor. Hizmet yapmaya devam ediyor. İnşallah göreceksiniz, yurt dışından da hibe aldı Dünya Bankası'ndan. Altyapı da bitecek bir yıl içerisinde. Altyapı bittikten sonra üstyapı da yapılacak. İstedikleri kadar engellemeye çalışsınlar. Biz büyükşehir belediyelerimizle, CHP'li diğer belediyelerle dayanışma içerisinde sorunu çözeceğiz ve en önemlisi hırsızlık bitti, yolsuzluk bitti. Elbistan Belediyesi'nde rüşvet vererek iş yapılmayacak, 4 aydır böyle. Onu kestiğin zaman para da biriktirirsin, borç da ödersin, tasarruf da yaparsın, hizmet de yaparsın. Bütün hepsini belediye başkanımız gerçekleştiriyor. İl başkanımızın, ilçe başkanımızın desteğiyle, benim desteğimle hep beraber diğer belediyelerden destekler alıyoruz.

CHP’Lİ BELEDİYELERDEN YARDIMLAR GELDİ

2 ya da 3 defa il başkanımızla, belediye başkanımız Belediyeler Birliği Toplantısı nedeniyle Ankara'ya, Adana'ya gidildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a teşekkür ediyorum, çöp arabalarının bir kısmını tamir ettirdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum, Vahap Bey'e. Yenişehir Belediye Başkanımız, Abdullah Özyiğit, eşi Elbistanlıdır. O, çöp konteynerleri gönderecek. Bursa Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın depremde bir buçuk ay Elbistan'da kalmıştı. Şimdi Osmangazi Belediye Başkanı oldu. O zaman milletvekiliydi. O, yardım malzemesi gönderecek. Ayağa kaldıracağız şehri. Kaldırmaya da başladık zaten.

ELBİSTAN'I AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Belediyeyi kazanıyorsun, 3 gün sonra belediye başkanı olarak mazbatayı alıp belediyeye gidiyorsun, 3 gün boyunca çöp toplanmamış. Hala onlardaydı üstelik. Sonra çöp toplayacaksın, kamyon yok. Nerede bu kamyonlar? Üç kamyon vardı. Devamında Nurhak, Ekinözü, Ankara, Adana ve Ceyhan gönderdi. Onlarla toplandı ve şimdi 17 oldu. Artacak da. Bir şekilde belediye hizmetleri de devam ediyor. Tasarruf da yapılıyor. Borç da ödeniyor. Piyasa borcu yakında iyice sıfırlanacak. Alacak olan esnaflar bilsinler ki yakında sıfırlanır, başkanımız öder. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, engelleyemeyecekleri hizmeti biz söz verdiğimiz gibi, ben söz verdiğim gibi, Elbistan'ı ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi