3 Ay önce Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine devirir yapılan Tarihi Kahramanmaraş Kalesi Eski Günlerine Dönüyor..
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile önceki gün güzel bir sohbet yaptık.. baştan sona şehrimiz konuştuk..
Şehrimizin genel meseleleri üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile görüşürken, Korona Virüs belasının Büyükşehre zararının 100 Milyon TL olduğunu öğrendik..
Güngör: “ Göreve geldiğimin 1. Yılı biterken, işleri toparladım, hizmet atağı yapacaktım ki, bu korona virüs belası dünyada yayılmaya başlaması ile nakit para olarak 100 Milyon, yarı zamanlı çalışma sebebi ile işgücü kaybımız çok fazla oldu.. her yer durdu tıkandı, inşallah Ramazan Bayramı sonrası bu beladan kurtulursak, bir çok projeyi devreye sokacağım,” dedi.
“ İstanbul çamlıca tepesindeki gibi, sabahları çay simit içerek bir nefes alacağımız yer haline getireceğimiz Tarihi Kahramanmaraş Kalesi , Turizm Merkezi olması için çalışıyoruz..” diyerek ufuk da ki projelerinden söz etti.
Tarihi kale içinde düzenlemeni bittiğini , Ramazan Bayramı sonrası açmayı planlarken, asıl projenin Acemli cami civarı, kale dibinde, ayni eski adı ile düvenönünde yapılacağını buraya bir Maraş sokağı kuracaklarının müjdesini verdi..
Ankara Saman Pazarı, Konya Mevlana, Saframbolu evleri gibi, Maraş sokağında, tarihi evlerde hediyelik malzeme, dondurma, tatlı, yöresel ürünler başta olmak üzere Kahramanmaraş’a ait ne varsa burada satışa sunulacağını böylece Kahramanmaraş’a gelen turistlerin , Maraş sokağı, Kale, Kapalı Çarşı, Demirciler çarışısı, tarihi konaklarımızla beraber şehirde en az bir gün gezecek bir turizm yol haritasını çıkacağını müjdesini verdi.
Ulucami – Kıbrıs meydanı arasındaki kapalı çarşının dış yüzündeki dükkanların üzerine yapılan ilave yapılan yıkılarak, aslına uygun taş cepe giydirmesi projesinin hazır olduğunu vurgulayan başkan Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş ile alakalı proje çalışmasını devam ettiğini sözlerine ekledi.
Ali Kayası cam seyir terası, Yedikuyular Kayak Merkezine otel, Ilıca mahallesine 5 yıldızlı Termal otel, gibi bir çok proje üzerinde çalışırken, bir yandan da Korona Virüs belası ile mücadeleye devam ediyor..
Gazetecilik hayatımız içinde: İbrahim Öztürk, Ahmet Uncu, İsa Kalkan, Emin Yalçınkaya, Hacı Ali Özal, Ali Sezal, Hanefi Mahçiçek, Mustafa Poyraz, Mehmet Fatih Erkoç ve bugün Sayın Hayrettin Güngör ilimizin belediye başkanı olarak hizmet veriyor..
Temeli : İbrahim Öztürk zamanında atılan ve İsa Kalkan döneminde zirveye taşınan Kahramanmaraş Tarım Sanayi ve El Sanatları Fuarını son dönemde şehit ettik..
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesin de Fuar müdürlüğü kurularak bu fuarın yeniden ayağa kaldırılması gerekir..
Sıkıyönetim ile birlikte Kahramanmaraş Belediye Başkanı olan DSİ bölge Müdürü İsa Kalkan’ın o gün başlattığı kale çevresi projesi maalesef ki 2020 yılına kadar bir çivi çakılmadan gele geldi, Sayın Hayrettin Güngör, İsa Kalkan bıraktığı yerden yani 1980 yılından görevi devir alarak 40 yıl sonra yeniden çalışmaya başlıyor.. İnşallah Hayrettin Güngör den sonra 40 yıl daha geçerse yazık olur bu şehre !..
Hacı Ali Özal, 12 Eylül darbesinden sonra gelen ilk seçilmiş başkan olarak, özellikle yatılı bölge, binevler tarafında alt yapı çalışması başlattı, Ali Sezal başkan ise o çalışmaları tamamladı ama o günden sonra Kahramanmaraş’ta bir planlı projeli alt yapı çalışması yapılmadı. Alt yapı için bir projede yapılmadı kör topal gidiyor..
Her iki başkanımızda sağ , yaptıkları ortada ama bugün Kahramanmaraş’ın kanalizasyon ve içme suyu, elektrik, telefon, doğalgaz başta olmak üzere bir alt yapı projesine ihtiyacı var..
Tabi bunun öncesinde : Sayın Başkanımız Hayrettin Güngör beyin şehri bilen yıllarına hakim olan danışmanlara ihtiyacı var ki doğru zamanda doğru yönlendirme yapıla bilsin..
Sayın başkan Hayrettin Güngör beyi çok iyi niyetle şehrimize hizmet etmek için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını 18 yaşında bir delikanlının heyecanını yaşadığını gördüm, yapılan ve yapılacak olan güzel, ancak , bazı işler para ile yapılır, bazı işler ise akıl ile yapılır, bazı işler Ankara desteği ile olur, bazı işler ise mahalli kaynakların harekette geçirilmesi ile olur, önemli olan neyin nerede nasıl yapılacağını bilmektir..
Ortak akıldan yararlanarak, çeşitli konularda danışman tutarak, ortak aklı kullanıp hızlı yol almak gerektiğini görüyorum, çünkü 1.5 yıl gitti bile..
Bizden söylemesi
İyi günler..