Düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim’de uygulanan politikaları ve yapılan atamaları değerlendiren İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek, iktidara yüklendi ve yapılan uygulamaları Türk Milli Eğitiminde rezalet olarak değerlendirdi. 
354Ad914 Fbf2 49B9 82Ee 16Cf0F6F3866

CHP Heyeti KSÜ Rektörü'nü Ziyaret Etti CHP Heyeti KSÜ Rektörü'nü Ziyaret Etti

Başkan Tekerek, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İktidarın Türk Milli Eğitimini bitirme, okul müdürlerini ve öğretmenleri itibarsızlaştırma politikası, hız kesmeden artarak devam ediyor. 

İktidarın Türk Milli Eğitimini bitirme, okul müdürlerini ve öğretmenleri itibarsızlaştırma politikası, hız kesmeden artarak devam ediyor. 

Köy okullarını kapatarak, Türk tarımında aile geleneğini bitiren ve Türk milletini, tarımda üreten toplumdan müşteri toplum durumuna getiren iktidarın, şimdi de okulları, okul müdürlerini ve öğretmenleri, en önemlisi Türk Milli Eğitimini itibarsızlaştırma politikası tüm şiddetiyle devam ediyor. 

ÖĞRETMENLER TUVALET TEMİZLMEK ZORUNDA KALIYOR

Okullarda temizlik personeli kadrolarının kaldırılmasından sonra TYP'den de daha niteliksiz bir program olan, İUP (İşgücü Uyum Programı) ile İşkur İl Müdürlüğü tarafından, okullara haftanın belirli günleri, aylık 6.500 TL ücretle sözde temizlik personeli görevlendiriliyor. İnsan onuruna yakışmayan ücret ve bu ücretle istenen işin karşılığı tam anlamıyla bir rezalettir. 

Okul müdürleri ve öğretmenler asli görevleri olan çocuklarımızı geleceğe hazırlamak yerine tuvalet, koridor ve sınıfların temizliklerini kendileri yapmak zorunda kalmaktadır. Bu durum vicdansızlıktır, zulümdür. Türk Milli Eğitiminin kalbine bilerek saplanan bir hançerdir. 

BOŞALAN KADROLARA NEDEN ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ATANIYOR?

Yüzbinlerce öğretmen atama beklerken, yine insan onuruna yakışmayan bir ücretle, ücretli öğretmen atamaları devam etmektedir. Barınma merkezlerinde bulunan okullarda görev yapan öğretmenlerin hemen hemen tamamı, Dulkadiroğlu İlçemizde bulunan okullarda görev yapan öğretmenlerin yarısı, Onikişubat ve diğer ilçelerimizde bulunan okullarda görev yapan öğretmenlerin üçte biri ücretli öğretmenlerdir. Tayin dönemlerinde boşalan kadrolara, kadrolu öğretmen değil, ücretli öğretmen ataması yapılmıştır. Bu durum emek vererek, büyük hayallerle eğitim ordumuza katılan ve atama bekleyen öğretmenlerimize yapılan bir haksızlıktır.  

Okullarımızda sınıf mevcutları, 40 ile 55 kişi aralığında değişmektedir. Özellikle Dulkadiroğlu ilçemizde bulunan okullardaki sınıf mevcutlarının, yarısından fazlası, diğer ilçelerimizde bulunan okullardaki sınıf mevcutlarının en az üçte biri, geçici sığınmacı öğrencilerden oluşmaktadır. Aynıdili konuşmayan, aynı kültürün temsilcisi olmayan iki ayrı öğrenci, aynı sistemden nasıl bir sonuç alabilecektir. Türk vatandaşı olan öğrenci kardeşimiz bu sistemden nasıl başarılı çıkacak ve Türkiye'nin geleceğinde yer alıp nasıl Türkiye'nin umudu olacaktır. Bu durum her iki kültürün temsilcisine de eziyet, Türkiye'nin geleceğine ihanettir. 

İLİM YUVASI DEĞİL FİLM YUVASI 

Okul müdürlerinin, öğretmenlerin ve Milli Eğitim personellerinin büyük çoğunluğunun psikolojileri, uygunsuz fiziki durum, atamalardaki adaletsizlik ve tutarsız uygulamalardan dolayı darmadağın olmuş durumdadır. Öğrencilerine güven ve huzur vermeleri gerekirken kendilerini güvende hissetmemektedirler. Türk Milli Eğitimi yandaş vakıf ve cemaat adı altındaki ayrıştırıcı yapıların referansları ile yapılan yönetici atamaları ve bu yöneticilerin uyguladığı mobing ile bitirilmekte ilim yuvası değil film yuvası olmaktadır. Adaletsiz atamalarla atananların mobinguygulayarak, yandaşlarına yer açma çabası bıkkınlık vermektedir. 

İYİ Parti Kahramanmaraş İl ve İlçe Teşkilatları olarak, liyakat sahibi olmayan seçilmiş atanmışların mobing uygulamaları başta olmak üzere; yandaş, liyakatsiz yönetici ve personel yerleştirme çabaları ile ilgili, bu açıklamamızda bahsettiklerimizden çok daha fazla bilgiye -isim ve makam verecek kadar- sahibiz. Evlatlarımızın geleceğinin temellerinin atıldığı okullarımızı iktidara, ayrıştırıcı vakıf ve cemaatlere yakınlıklarını kullanarak şahsi ikballerine alet etmek isteyen şımarıkları uyarıyoruz. Liyakatli, vatansever okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin yanındayız.  

Bu uygulamaların devam etmesi durumunda, çok daha sert açıklamalarla geleceğimiz olan evlatlarımızın, okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin haklarını, Kahramanmaraş'ı tanımayan iktidar yandaşı, ayrıştırıcı vakıf ve cemaat referanslı, liyakatsiz seçilmiş atanmışların isim ve makamlarıyla açıklayarak savunuruz.

Kahramanmaraşlı her şeyin en iyisine layıktır. “

Editör: Melek Özgür