İMF  den üç kuruş yardım gelecek diye boyun büken Türkiye..

      Avrupa ülkeleri ve ABD ne derse baş üstüne diyen bir Türkiye

      Ekonomik krizle boğuşan bir Türkiye

      Efendilerin isteği ile ihtilal yapılan bir Türkiye

      Baronların isteği üzerine hükümet düşürülen bir Türkiye

      Hep emir almaya mahkum bir Türkiye’nin bugün olmadığını görüyoruz..

      Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk defa galiba bağımsız bir devlet oldu..

      5 Haziran 2017 günü : Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İncirlik krizini tartışmak üzere bugün Ankara'da. Gabriel ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşme sonrası ortak basın toplantısı yaptı. Çavuşoğlu, "Şu an itibariyle İncirlik değil Konya'daki NATO üssüne ziyaret mümkün" dedi

      Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi: “ Türkiye artık eski Türkiye değil, eski Türkiye tarih de kaldı.. Bunu önce AB ülkeleri, sonra ABD ve Dünya artık öğrencek öğrenmesine de , bundan önce bizim içerdeki vatandaşlarımızın da artık bunu iyi bilmesi gerekiyor..

      Hatırlayın : Referandum öncesi, bakanlarımıza uçuş izni vermeyen Almanya , bakanlarımızı, büyükelçiliğimize girdirmeyen Avrupa ülkelerini hatırlayın !

      FETÖ üyesi bazı askerlerin iltica başvurularının kabul edilmesi ve Alman parlamenterlerin İncirlik ziyareti başvurusunun reddedilmesi nedeniyle gergin olan Türkiye - Almanya ilişkilerini değerlendirmek üzere Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, dün Ankara’ya geldi..

      Almanya bekliyordu ki : Türkiye peki efendim der !

      Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bakanlıkta bir araya geldi. Görüşme sonrası Çavuşoğlu ile Gabriel ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Almanya olumlu adım atarsa biz iki adım atarız. Almanya ile pozitif gündeme nasıl odaklanabiliriz onu görüştük" dedi ve ekledi.. Almanya sen önce bir adım at görelim !..

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, " "Şu an itibariyle İncirlik değil Konya'daki NATO üssüne ziyaret mümkün" şeklinde konuştu.

     Bu Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını gösteriyor..

     Artık bunu dünya anlayacak görecek de de de : Bizim içerdeki bakar görmezler göre bilir mi orasını bilemiyorum..

     Bugün Türkiye dışına çıkıyorum..

     Katar : Türkiye dost, ve de iyi bir para kaynağı

     Önümüzde bir fırsat var: Doları düşürmek için bir fırsat var..Riyad zirvesi sonrası Körfez ülkeleri arasında yaşanan gerginliğe, dün gelen Kriz haberi damgasını vurdu.., Katar Emiri Tamim bin Hamid'in Riyad zirvesi sonrası yaptığı iddia edilen bir açıklamadan kaynaklanmıştı. Güya Katar Emiri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Riyad ziyaretini eleştirmiş ve İran yanlısı ifadeler kullanmıştı. Katarlı yetkililer böylesi bir beyanın olmadığını ve Katar devlet ajansının hacklendiğini açıkladılar. Ancak bu açıklamaya rağmen Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri medyası Katar'a yönelik hasmane tavrına devam etti...

Bir medya savaşı olarak başlayan gerginlik dün itibariyle tam teşekküllü bir diplomatik krize dönüştü. Suudi Arabistan, BAE, Mısır, Yemen, Bahreyn, Libya ve Maldivler, Katar'la diplomatik ilişkilerini kestiklerini açıkladı. Suudi Arabistan bunun yanı sıra Katar'a yönelik ciddi bir ekonomik ablukanın da işaretini verdi.

     Kapılarını Katar’a kapattı..

     Eski Türkiye de böyle olayları biz bugüne kadar çok yaşayarak geldik, İMF den beş kuruş borç almak için günlerce yalvardık..

Suudi Arabistan medyası Katar'ı Müslüman Kardeşler'i desteklemek, teröre finansman sağlamak, İran'a yakın olmak ve Türkiye yanlısı olmakla suçluyor.

     Mesele burada: Türkiye yanlısı mı? olacaksınız ? ABD yanlısı mı ?

     Geçmişte Türkiye için yapılan plan : Katar'a yakın kaynaklara göre ise bu son kriz aslında uzun zamandır planlanan bir operasyonun parçası.

      Malum, Arap devrimlerinde Katar diğer Körfez ülkelerinden farklı bir tavır aldı. Statükodan yana Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn koalisyonuna karşı, Katar bölgedeki diktaları devirmek isteyen Arap sokağını destekledi. Devrimler sonrasında Katar, Müslüman Kardeşler'e hamilik yaparken, diğer Körfez ülkeleri Mısır'daki darbecilerden yana tavır aldı.

Katar'a yakın kaynaklara göre Körfez blokunun amacı Katar'ı bağımsız dış politikası nedeniyle cezalandırmak. Aynı kaynaklar aslında bunun 2012'de başlayan bir süreç olduğunu ve yeni bir gelişme olmadığını ifade ediyor.

     Peki neden Katar ?

     Riyad zirvesinde Suudi Arabistan ve BAE'nin edindiği öz güven olduğu belirtiliyor. Yeni Amerikan yönetimi ile epey gösterişli bir fotoğraf veren Suudi Arabistan yönetimi, bundan aldığı cesaretle uzun zamandır planladığı bu operasyonu uygulama imkânı buldu deniliyor.

Bu kriz elbette Türkiye'yi olumsuz yönde etkileyecektir. Bir yandan bölgedeki en yakın müttefiki Katar, diğer yanda ise son zamanlarda sıcak ilişkiler geliştirdiği Suudi Arabistan...

Ankara'dan ilk gelen açıklamalar tüm tarafları itidalli davranmaya çağırıyor. ABD'nin de ilk tepkisi bu şekilde gelişiyor.

Körfez tarihinin en büyük krizlerinden biri olan bu gerilimin anahtarı ise Washington'da çözülecek. ABD yönetiminin taraflar arasındaki tavrı belirleyici olacak görülse de Türkiye bu işten karlı çıkmalı..

    Katar ekonomimize güç katacak bir ülke bir yolunu bulup, Ticarette Katar’a yüklenmemiz gerektiğini düşünüyorum..

    Tabi dengeler var: ABD – Sudi Arabistan dengesi var..

    Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun işi zor..

    İyi günler..