Ramazan ayı, sadece iftar sofralarıyla değil; birlik, beraberlik ve paylaşmanın en içten haliyle yaşandığı günlerle anlam kazanır.

Hele bir şehir derin acılardan geçmişse, o şehre yeniden umut aşılamak, sükûneti ve güveni hissettirmek; yalnızca görev bilinciyle değil, gönül bağıyla çalışmayı gerektirir. Bu Ramazan ayında, Kahramanmaraş tam da böyle bir atmosfer yaşadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in samimi çabalarıyla Ramazan’ın manevi iklimi; sadece yemeklerle değil, bir çocuğun gözlerindeki ışıltıda, yaşlı bir annenin duasında, esnafın içten tebessümünde hayat buldu. Depremin açtığı yaralar hâlâ tazeyken, makamını değil halkın kalbini merkezine alan bir liderlik sergilendi. Bu duruş; klasik bir yönetici profilinin ötesinde, halkın içinden çıkmış bir kardeşi, bir evladı, bir dostu hatırlattı bizlere.

Fırat Görgel, Ramazan boyunca halkla iç içeydi. Sadece protokol sofralarında değil; mahalle aralarında, çadırlarda, konteyner kentlerde kurulan iftar sofralarında yer aldı. Çocuklarla aynı tabaktan yemek yedi, yaşlıların ellerini öperek hayır dualarını aldı. Sahici bir yakınlık, yürekten bir temas kurdu. Her kapıyı çaldı, her gönülde bir iz bıraktı.

Yürütülen sosyal destek çalışmaları sadece ihtiyaçları gidermekle kalmadı; aynı zamanda umut ve moral de dağıttı. Tüm bunlar büyük bir sadelikle, şovdan uzak bir zarafetle yapıldı. Çünkü bu şehir, gösterişten çok gerçeği bilir, samimiyeti görür, hisseder. Ve bu Ramazan, o samimiyetin ete kemiğe bürünmüş haliydi.

Bayrama Yüzü Gülen Bir Şehirle Uyanmak

Kahramanmaraş, bayram sabahına uzun zamandır ilk kez bu kadar içten bir tebessümle uyandı. Çünkü halkına sadece hizmet eden değil, onunla dertleşen, halini hatırını soran bir belediye başkanı vardı.

Fırat Görgel’in liderliği yalnızca yönetsel değil; vicdani ve insani bir liderliktir. Liyakatiyle tevazusunu harmanlayan bu yaklaşım, şehrin ruhuyla bütünleşti. Bu yüzden diyoruz ki; Kahramanmaraş’ta umut yeniden yeşeriyor. Çünkü başında halkla aynı duyguyu taşıyan biri var.

Teşekkürler Sayın Başkan

Sayın Fırat Görgel’e, bu Ramazan’ı bayrama dönüştüren içten gayretleri için teşekkür ediyoruz. Bu çabalar yalnızca bugünün değil, geleceğin de temelini atıyor.

Eğer bu şehirde Ramazan boyunca yeniden kalpler atmaya başladıysa; bunda Fırat Görgel’in emeği, vicdanı ve kurduğu gönül köprüsünün büyük payı vardır.

Yolu açık, hizmeti daim olsun.